Iaşi: Liniile de tramvai spre Tomeşti distrug maşinile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Liniile de tramvai spre Tomeşti distrug maşinile
Iaşi: Liniile de tramvai spre Tomeşti distrug maşinile

Bucăţi întregi din asfaltul de lângă şinele de pe Şoseaua Naţională au sărit, iar în loc au rămas doar gropile

Din cauza şanţurilor de la ieşirea din oraş către Tomeşti, unii şoferi şi-au avariat grav autovehiculele.

Şoferii care au drum pe Şoseaua Naţională către Podul de Piatră trebuie să străbată, de mult timp, un obstacol amplasat aproape de malul Bahluiului. Din cauză că terasamentul liniilor de tramvai care fac legatura Podul de Piatră-Podul Roş nu a mai fost întreţinut de mult timp, trecerea la nivel cu şinele de tramvai seamănă cu patru şanţuri săpate în carosabil.


Acest impediment, combinat cu lucrările care se efectuează în această perioadă la rondul Alexandru, nu face decât să sporească nemulţumirea celor care sunt nevoiţi să circule pe aceste artere. „Ca să ajung la servici trebuie să trec mereu peste aceste linii de tramvai, după care mă mai enervez şi la coada care se face la intrarea pe bulevardul Nicolae Iorga“, a explicat Tudor, un participant la trafic.


Pericol de accidente
spre Tomeşti


Cu toate acestea, situaţia din Podul de Piatră pare o joacă de copii în comparaţie cu „craterele“ săpate în carosabil de liniile de tramvai de la rondul de pe Calea Chişinăului, situată la ieşirea din oraş către Tomeşti. Indiferent de sensul de mers pe care circulă, maşinile trebuie să parcurgă câte două astfel de şanţuri, majoritatea şoferilor fiind nevoiţi să oprească maşina înainte de linii şi să parcurgă zona în prima treaptă de viteză.


Dacă ţii la suspensii, îţi vine să iei maşina în spate şi să o treci peste linia de tramvai“, a spus Lăcrămioara, şofer. Dacă majoritatea acestor obstacole sunt cunoscute şoferilor ieşeni, liniile de tramvai de la rondul dinspre Tomeşti prezintă un veritabil pericol pentru cei din afara oraşului, care nu au idee ce-i aşteaptă.

 
Nu demult am văzut un accident produs aici. Un şofer care avea ceva viteză a pierdut controlul maşinii, după ce a trecut peste şanţuri, şi a intrat sub un TIR parcat pe marginea drumului“, a povestit Mircea, taximetrist.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite