Toamnă cu comedii şi drame la Teatrul Naţional din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşenii vor putea fi spectatorii unor premiere interesante
Ieşenii vor putea fi spectatorii unor premiere interesante

Săptămâna aceasta, iubitorii de teatru sunt aşteptaţi cu patru piese noi şi interesante puse în scenă de actorii ieşeni

„Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte“, „TV for Dummies-Un spectacol pentru 100 de telecomenzi“, „Mizantropul“ şi „Fluturi...fluturi...“ sunt cele patru piese de teatru cu care se vor delecta ieşenii până joia viitoare. Primul spectacol programat pe scena Naţionalului este „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte“. Piesa va fi pusă în scenă pe 20 octombrie, de la ora 19.30, la sala „Uzina cu Teatru“.


Premierele toamnei, jucate două zile


Piesa este, după cum spun cei de la Teatrul Naţional, „o rescriere modernă şi curajoasă, plină de haz sănătos şi de personaje «fără de moarte» care şi-au păstrat tâlcul intact“. Preţul unui bilet este 20 de lei, dar elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de reducere. Cel de-al doilea spectacol programat săptămâna aceasta este  „TV for Dummies“. Acesta va putea fi vizionat vineri, pe 21 octombrie, tot de la ora 19.30, la sala „Uzina cu Teatru“, iar preţul unui bilet este, de asemenea, 20 de lei. Timp de o oră şi jumătate, amatorii de teatru inedit vor avea şansa să participe la crearea spectacolului, prin intermediul unor telecomenzi. Piesa tratează dispariţia unui copil de opt ani şi modul în care povestea acestuia este prezentată şi alterată de-a lungul programelor.


„Fluturi...fluturi...“ este cel de-al treilea spectacol care va fi pus în scenă la Teatrul Naţional. Ieşenii vor avea ocazia să vadă două reprezentaţii ale piesei de teatru, prima pe 22 octombrie şi cea de-a doua pe 23 octombrie, ambele fiind programate la ora 18.00 la Sala Teatru la Cub. Din distribuţie fac parte actorii Mihaela Arsenescu Werner, Georgeta Burdujan şi Ionuţ Cornilă.


Premiera toamnei la Naţional este programată tot timp de două zile, pe 22 şi 23 octombrie. „Mizantropul“, în regia lui Gabor Tompa se va juca la Sala Teatru la Cub, de la ora 19.00, iar preţul unui bilet este 35 de lei. „O versiune proaspătă, semnată de Gabor Tompa, a unui text care a traversat epocile «fără niciun rid»“, astfel este caracterizată adaptarea scenică de către cei de la teatru. Din distribuţia spectacolului fac parte actori consacraţi ai Naţionalului, printre care se numără Constantin Puşcaşu, Dumitru Coşeru, Doru Aftanasiu sau Radu Ghilaş.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite