Iaşi: Titularizarea, o capcană pentru zeci de absolvenţi Bologna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Titularizarea, o capcană pentru zeci de absolvenţi Bologna
Iaşi: Titularizarea, o capcană pentru zeci de absolvenţi Bologna

Mulţi candidaţi au rămas pe dinafară pentru că nu ştiau că nu au dreptul la catedre la liceu.

Citeşte şi:
Nemulţumiri la titularizare


Titularizare: Cadre didactice care au luat 3


Zeci de absolvenţi ai sistemului Bologna au rămas în acest an cu ochii în soare în urma titularizării deşi au luat note mari. Tinerii care au terminat doar trei ani nu aflaseră că nu pot candida pentru un post de profesor la liceele din Iaşi.

Am rămas stupefiată când mi s-a spus că nu pot primi postul pentru că am absolvit prin sistemul Bologna. Deşi am luat 9,70 vor intra alţii cu medii mai mici înaintea mea. Normal ar fi fost să ne spună de la înscriere că nu avem acest drept“, afirmă Suzana C., care s-a înscris pentru o catedră de consiliere psihopedagogică. 

Tinerii critică organizarea concursului de la centrul Garabet Ibrăileanu, căci spun că nu aveau de unde să afle despre reglementarea care le limitează dreptul de a preda la liceu.

„Este vina lor că nu s-au informat“


În schimb, oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi spun că au făcut informări constante şi că absolvenţii care vor să acceadă la sistemul de învăţământ de stat trebuie să fie informaţi.

„Dau vina degeaba pe noi, când ei ar trebui să cunoască legislaţia. Este vina lor că nu s-au informat“, este de părere Ovidiu Ursache, purtătorul de cuvânt al IŞJ Iaşi.

Eu nu sunt jurist de profesie. A existat o comisie la concurs care a validat toate actele înainte de a mă lăsat să intru în examen. Nu înţeleg de ce nu au spus nimic“, mai spune Suzana C., absolventă prin sistemul Bologna.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite