Tinerii sportivi ieşeni crescuţi cu hrana săracilor (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Talentul copiilor a fost remarcat de antrenori, iar familia face sacrificii enorme pentru a le putea asigura deplasările la concursurile din ţară sau străinătate.

Familia Covuliuc se hrăneşte de aproximativ doi ani cu masa oferită zilnic de Cantina Săracilor din cauză că veniturile pe care le au nu le ajung să trăiască nici măcar de pe o zi pe alta. Asta nu i-a împiedicat pe doi din cei patru copii ai Ecaterinei şi ai lui Neculai să-şi pună în valoare talentul pe care-l au la sport.

Cea mai mare dintre fete, Nicoleta (16 ani), a început la doar 8 ani să practice K1. După 5 ani de antrenamente s-a reprofilat pe box. De 3 ani de când este antrenată de Viorel Soroceanu s-a bătut în ring atât cu fete, cât şi cu băieţi pe care i-a învins într-o clipită. Aşa se face că anul trecut a obţinut medalia de argint la Campionatul Naţional de Box Juniori.

image

Ovidiu, cel mai bun fotbalist din echipă

În primăvara lui 2010 am luat argint la Campionatul de Junioare de la Câmpulung Muscel, iar anul trecut în vară am luat locul I la Cupa de Vară şi Aur la Roman. Am un dinte rupt de la ultima competiţie“, povesteşte Nicoleta. Remarcată pentru curajul din ring a fost şi de antrenorul Viorel Soroceanu.

„La noi la box trebuie să ai curaj, iar despre Nicoleta pot să spun că are calităţile şi forţa unui băiat când vine vorba de ring. Dacă o pun să se bată, o poate face până la loc comanda“, spune Viorel Soroceanu, antrenorul CS Unirea. Talentat s-a dovedit a fi şi fratele său, Ovidiu (14 ani), care face performanţă în fotbal. De trei ani şi jumătate joacă la echipa „Noua Generaţie“.

„Pe teren, Ovidiu este cel mai bun din punct de vedere al pregătirii fizice, al seriozităţii şi al tacticii. Este foarte muncitor“, spune antrenorul Florin Croitoru. Băiatul se declară un împătimit al fotbalului din care vrea să facă carieră. „De obicei joc ca fundaş central sau mijlocaş central. Recunosc că uneori chiar mai chiuleam de la şcoală ca să joc fotbal. Este pasiunea mea“, spune Ovidiu. Anul acesta, băiatul a fost plecat şi la o competiţie în Barcelona.

Înmulţesc mâncarea ca să supravieţuiască
Asta însă a însemnat pentru părinţi o grămadă de sacrificii, iar pentru sora sa, Nicoleta, renunţarea la alte competiţii din ţară. Părinţii i-au învăţat să se iubească , astfel că Nicoleta a recunoscut că e rândul lui Ovidiu să se afirme.

„Am înţeles situaţia. Era rândul lui să vadă lumea. Mi-a părut rău că nu am fost, dar ce puteam să fac?“, oftează Nicoleta. Puţini ştiu însă că cei şase membri ai familiei se hrănesc cu mâncarea pe care o primesc de la Cantina Săracilor care include doar trei porţii. De multe ori, mama a renunţat la mâncarea ei pentru a-şi vedea sătui cei 4 copii. „Mâncarea pe care o luăm de la Cantină o înmulţesc cu cartofi, morcov, pătrunjel aşa încât să le fie copiilor farfuria plină“, spune Ecaterina Covuliuc, mama copiilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite