Iaşi: Tinere intoxicate cu ierburi legale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Tinere intoxicate cu ierburi legale
Iaşi: Tinere intoxicate cu ierburi legale

Două adolescente au fost tratate ieri la Spitalul de Urgenţe din Iaşi în urma intoxicaţiei „cu produse etnobotanice“. Cu alte cuvinte, tinerele au consumat ierburi cumpărate de la magazinele

Două adolescente au fost tratate ieri la Spitalul de Urgenţe din Iaşi în urma intoxicaţiei „cu produse etnobotanice“. Cu alte cuvinte, tinerele au consumat ierburi cumpărate de la magazinele weed shop şi au ajuns la spital cu halucinaţii, fiind necesară intervenţia imediată a medicilor.

„O tânără în vârstă de 19 ani şi una de 18 ani au fumat împreună produse etnobotanice. La internare aveau un sindrom halucinator însoţit de reacţii vegetative, ceea ce a necesitat imediat măsuri terapeutice de urgenţă. Testele multidrog efectuate au fost negative şi au indicat că amestecul acestor produse etnobotanice este responsabil de efectele clinice“, a precizat pentru Mediafax Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi.

Oficialul a adăugat că pacientele au rămas internate la Secţia de Toxicologie din cadrul spitalului şi că evoluţia stării lor de sănătate este favorabilă. În acest an, mai mulţi tineri au fost trataţi în spitalele ieşene după ce au fumat ţigări din plante cu efect halucinogen.

„Sperăm ca legiferarea interzicerii comercializării produselor etnobotanice cu efect halucinogen să ducă la scăderea numărului acestor cazuri, care pot fi fatale“, a mai spus Ciuhodaru. Magazinele de acest fel ar putea fi închise, conform unui proiect al Ministerului Sănătăţii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite