Ţiganii din Crucea au snopit în bătaie doi ciobani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţiganii din satul Crucea, comuna Lungani, au băgat aseară doi oameni în spital după ce i-au bătut ca pe hoţii de cai.

În jurul orei 19.00, Adrian Sârghe (72 ani) însoţit de doi ciobani, toţi din satul Bocniţa, comuna Sineşti, se întorceau acasă cu oile de la păşune. Pe drum s-au întâlnit cu un grup de aproape 20 de ţigani, care fuseseră cu căruţele la fier vechi. Fiind băuţi bine, ţiganii au intrat cu căruţele în mijlocul oilor, iar ciobanii lui Sârghe au făcut imprudenţa să intervină.

Le-am zis să aştepte puţin ca să trecem cu oile, iar unul dintre ţigani a pus mâna pe un drug de fier şi m-a lovit în cap", povesteşte Petru David (43 ani), cioban. Văzându-şi omul căzut la pământ, Adrian Sârghe a cerut socoteală agresorilor, care i-au aplicat acelaşi tratament.

„Pe mine şi pe Petru ne-au lovit bine în cap, mie mi-au rupt şi mâna. Ne-am bătut până când nu am mai mişcat", a declarat Sârghe.

Nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva. Ţiganii din Lungani bat şi paznicii care stau lângă ogoarele noastre. Am făcut plângeri, dar cei trei poliţişti câţi avem noi în zonă ne-au spus doar să îi dăm în judecată", a precizat Petru David.

Bătaia soră cu moartea pe care au încasat-o de la ţigani îi va ţine mult timp în spital pe cei doi bărbaţi. „Pacienţii au venit în stare gravă cu politraumatisme în zona capului însoţite de pierderi de cunoştinţă. La acestea se adaugă o fractură de humerus şi afecţiuni în zona toraco-lombară. Ambii vor rămâne internaţi pentru a fi operaţi", a explicat Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului „Sf. Ioan" din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite