Iaşi: Ţeparii cu mansarde, mansarde, puşi în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Ţeparii cu mansarde, mansarde, puşi în libertate
Iaşi: Ţeparii cu mansarde, mansarde, puşi în libertate

Teodor Coman (fost Simileac,  44 de ani) şi doi directori de la firmele acestuia, arestaţi la începutul lunii octombrie, au ieşit astăzi din arestul Poliţiei. După ce Bogdan Chiriac (29 de

Teodor Coman (fost Simileac,  44 de ani) şi doi directori de la firmele acestuia, arestaţi la începutul lunii octombrie, au ieşit astăzi din arestul Poliţiei. După ce Bogdan Chiriac (29 de ani), Iulian Ilie (28 de ani) şi Coman au stat în arest 29 de zile, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis aseară să nu le prelungească măsura de arest preventiv.


Cum au păcălit oamenii


Magistraţii au respins recursul Parchetului împotriva refuzului Tribunalului Iaşi de a prelungi mandatele de arestare preventivă a celor trei“, a declarat judecătorul Aurel Dublea, purtător de cuvânt la Curtea de Apel Iaşi. Coman şi cei doi directori vor fi cercetaţi în libertate pentru mai multe infracţiuni, printre care şi delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.


Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Teroristă, Teodor Coman a înfiinţat mai multe societăţi, cărora le-a dat denumiri asemănătoare cu ale unor firme de prestigiu din construcţii. Prin acestea a ridicat mansarde în mai multe oraşe, pentru care nu a obţinut toate avizele legale. Numai la Iaşi afaceristul a construit 84 de mansarde, cu peste 200 de apartamente. În alte cazuri, firmele lui Coman nu au mai finalizat lucrările, deşi au încasat un avans de la clienţi.


Prejudiciul stabilit este de trei milioane de lei. Pentru a acoperi o parte din pagube, oamenii legii au pus sechestru pe bunuri aparţinând membrilor reţelei, în valoare de 500.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite