Iaşi: Verdict psihiatric: tatăl lui Teodosian este sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Verdict psihiatric: tatăl lui Teodosian este sănătos
Iaşi: Verdict psihiatric: tatăl lui Teodosian este sănătos

Oamenii legii au primit dimineaţă rezultatele oficiale ale expertizei psihiatrice la care a fost supus tatăl copilului de 13 ani, acuzat că şi-a ucis mama cu mai multe lovituri de ciocan. Mihai

Oamenii legii au primit dimineaţă rezultatele oficiale ale expertizei psihiatrice la care a fost supus tatăl copilului de 13 ani, acuzat că şi-a ucis mama cu mai multe lovituri de ciocan.

Mihai Gherman a fost internat pe 13 august la Spitalul de Psihiatrie Socola unde, timp de trei zile, a stat de vorbă cu medicii specialişti de la Institutul de Medicină Legală Iaşi.

După aproape două săptămâni, aceştia au reuşit să pună cap la cap toate aspectele legate de personalitatea bărbatului şi să dea un verdict care contrazice unele speculaţii potrivit cărora el ar suferi de paranoia.

„Bărbatul este sănătos din punct de vedere mintal şi are discernământ. Restul datelor expertizei sunt confidenţiale“, a declarat procurorul Carmina Pascal, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Datele furnizate de IML Iaşi procurorilor vor ajunge şi la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului care poate decide dacă fata lui Mihai Gherman, de numai cinci ani, rămâne sau nu în grija acestuia.

Expertiză cu bucluc

Puţin a lipsit ca rezultatele expertizei să nu ajungă pe masa procurorilor în timp util, din cauza datoriilor pe care Ministerul Justiţiei le are faţă de IML Iaşi. Conducerea institutului era aproape decisă să nu furnizeze informaţiile până când ministerul nu le va plăti măcar o parte din milionul de lei datorat. „În acest caz am făcut o excepţie, mai ales că Parchetul are o datorie mică faţă de noi. De acum însă punem piciorul în prag“, a declarat Vasile Astărăstoae, şeful IML Iaşi.

O altă expertiză pe care medicii de la IML Iaşi trebuie  să o finalizeze în scurt timp este cea a lui Teodosian, fiul acuzat de omor. Rezultatele acesteia vor fi gata cel mai probabil la mijlocul lunii septembrie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite