Tentativă de sinucidere eşuată în Penitenciarul Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Un deţinut încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi a încercat să se spânzure cu un şiret. Cristian Costraş (41 de ani) a fost salvat de un coleg de cameră.

Deţinutul, condamnat la 17 ani de închisoare pentru viol, a încercat să-şi ia viaţa, miercuri dimineaţă, pentru că nu a fost liberat condiţionat. Potrivit reprezentanţilor închisorii, în jurul orei 03.00, Costraş a legat un şiret de o ţeavă din baie şi a încercat să se spânzure. Un coleg de cameră, care a auzit zgomot, l-a salvat pe bărbat. „Şeful de tură a venit în scurt timp şi a fost chemat SMURD-ul. Deţinutul a fost dus la spital şi este în afara oricărui pericol", a precizat comisarul şef Marius Vulpe, directorul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi.

Abia ieşit din penitenciar a sechestrat şi a încercat să violeze o fată de 13 ani

Potrivit reprezentanţilor închisorii, când a fost dus la spital deţinutul striga „vreau să mor!". Cristian Costraş ar fi recurs acest gest pentru că Judecătoria Iaşi i-a respins, pe 10 septembrie, liberarea condiţionată. Deţinutul va avea dreptul să ceară din nou liberarea condiţionată pe 10 februarie 2013.

Acesta nu este însă la prima tentativă de sinucidere, ci a încercat să-şi pună capăt zilelor şi în Penitenciarul Tulcea. Cristian Costraş a fost închis în 1999 pentru că a violat un copil de 12 ani. Ieşeanul a fost condamnat la 17 ani de închisoare.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite