Tehnica de mărire a sânilor cu grăsimea de pe burtă şi şolduri, succes răsunător la Iaşi FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul Teodor Stamate a realizat în premieră naţională intervenţia de mărire a sânilor cu grăsime
Profesorul Teodor Stamate a realizat în premieră naţională intervenţia de mărire a sânilor cu grăsime

15 persoane au beneficiat de tehnica profesorului Teodor Stamate de refacere a sânilor cu propria grăsime folosită în ţară din luna martie a anului trecut.

Tehnica de mărire sau refacere în totalitate a sânilor cu grăsime a profesorului Teodor Stamate, specialist în chirurgie estetică, preluată de la profesorul american Roger El Khoury, s-a dovedit a fi un real succes. Implementată în premieră naţională la Iaşi în luna martie a anului trecut, mărirea sânilor cu grăsimea proprie a fost opţiunea a 15 femei. „Astăzi avem deja 15 cazuri rezolvate prin această metodă, o parte sunt pentru simpla augmentare mamară, iar altele sunt pentru reconstrucţia sânului în situaţii dramatice, postmasectomii, după amputaţia unui sân. Şi în aceste cazuri reuşim să reconstruim sânul, dar după 2-3-4 transferuri de grăsime", spune profesorul Teodor Stamate, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul „Sfântul Spiridon" Iaşi.

Grăsimea se transferă către sâni

Daţi click pe imaginile de mai sus pentru a vedea mai multe fotografii cu rezultatele acestei tehnici

Ultima pacientă care a apelat la această metodă este o tânără de 23 de ani din Iaşi, la care, spune medicul, efectul a fost vizibil chiar de la prima şedinţă. „Din punctul meu de vedere această pacientă nu ar mai avea nevoie de o altă şedinţă. Am paciente care după prima şedinţă s-au declarat mulţumite, dar am şi la care am făcut şi a treia şedinţă de injectare de grăsime", spune profesorul Stamate.

Se injectează propria grăsime

În acest procedeu de mărire sau refacere a sânilor cu grăsime un rol important îl are sistemul Brava, format din două ventuze de silicon şi o pompă, care înlocuiesc balonaşul care se introducea chirurgical şi care se umfla pentru a face loc viitoarelor implanturi cu silicon. „Sistemul Brava constă în prezenţa a două cuve la care se branşează prin două furtunaşe un motoraş care merge cu baterii. Are însă şi un cip în interior, care poate regla presiunea negativă la care se supun regiunile premamare. Cuvele se fixează în faţa sânilor, se dă drumul la motoraş şi pacienta poartă într-un sutien special timp de 8-10 ore pe zi aceste cuve. Obţinem o mărire a sânilor prin injectarea de grăsime fără nicio operaţie", explică profesorul Stamate procedura.

Premieră medicală la Iaşi cu aparatură de ultimă generaţie adusă din SUA

Operaţie în premieră la Spitalul de Recuperare Iaşi. Viaţa unui tânăr a fost salvată cu ajutorul unui medic din Franţa

UPDATE Făt salvat în burta mamei printr-o operaţie în premieră naţională, la Iaşi. Vezi aici cum s-a desfăşurat intervenţia FOTO şi VIDEO

Invenţie revoluţionară la Iaşi: Aparatul care depistează cancerul la sân în 7 minute (FOTO şi VIDEO)

Specialiştii spun că această nouă tehnică are un dublu efect benefic: te scapă de surplusul de grăsime din zonele nedorite şi o transferă către zona mamară. Printre avantajele acestei noi metode de mărire a sânilor se numără şi faptul pacienta este scutită de incizie, şi deci de cicatricile inestetice. „O pacientă la care se aplică această metodă beneficiază de toate avantajele unei liposucţii, tot ce înseamnă chirurgie de contur, dispar reliefurile nedorite, abdomenul devine mai plat, aripioarele dispar, grăsimea o utilizăm pentru mărirea sânilor după centrifugare, injectăm numai component care poate trăi în noul situs", spune profesorul Stamate.

Paciente din toată ţara

Profesorul Teodor Stamate spune că din cele 15 paciente la care a folosit această tehnică, jumătate au fost victime ale cancerului mamar şi a fost nevoie deci de o reconstrucţie totală a sânului. „Tinerele în general vor o mărire a sânului sau o uşoară ridicare a lor. Persoanele mai în vârstă vin de obicei după ce sânul le-a fost extirpat. Am paciente şi din Constanţa, din toată ţara", spune profesorul Stamate.Preţul de pornire al tehniciide mărire a sânilor cu grăsime este 5.000 de dolari.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite