Taxiuri de criză pe străzile oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dănuţ Dumitru este unul dintre clienţii taxiurilor cu tarif redus
Dănuţ Dumitru este unul dintre clienţii taxiurilor cu tarif redus

Ieşenii strâmtoraţi la buzunare au la dispoziţie 27 de maşini galbene care circulă cu tarif redus. Pentru a fi recunoscute mai uşor pe stradă, şoferii au lipit pe maşinile galbene o bulină roşie pe care scrie „preţ de criză“.

Patronul unei firme de taximetrie din Iaşi s-a gândit să-şi stimuleze clienţii reducând  tarifele la câteva dintre maşinile scoase la stradă.

Dacă în mod normal, pentru o călătorie cu taxiul se plăteşte în jur de 1,8 lei pe kilometru, în taxiurile de criză tariful este cu 20 de bani mai mic, respectiv 1,6 lei.

Unii clienţi, uimiţi de tariful mic

„Se poate foarte bine supravieţui şi cu un tarif mai mic pe kilometru. Avem 27 de maşini la stradă cu acest preţ. De când am luat măsura, ni s-au triplat comenzile“, a spus Adrian Popescu, şeful firmei de taximetrie. Patronul spune că şoferii săi nu au fost obligaţi să practice un preţ mai mic. „Au avut de ales între a merge cu tariful practicat de celelalte firme sau să opteze pentru preţul de criză“, a explicat Popescu.

Pentru a putea fi recunoscute în trafic, pe maşinile cu tarif redus, şoferii au lipit mai multe buline roşii pe care sunt inscripţionate tariful minune şi cuvintele „preţ de criză“. Ionel Cojocaru, taximetrist de aproape 18 ani, este unul dintre şoferii căruia i-a surâs noua metodă de atragere a clienţilor. „La criza actuală, mi se pare normal să ne adaptăm şi noi la preţuri. Clienţii care nu ştiu despre ce-i vorba rămân miraţi când văd pe aparat preţul de 1,6 lei pe kilometru. Unii chiar plătesc în plus la finalul cursei, crezând că nu merge bine aparatul“, povesteşte amuzat Ionel Cojocaru.

Concurenţa, sceptică

„Taxiurile de criză“ sunt privite cu neîncredere de concurenţă. „Am văzut că sunt câteva maşini care practică un preţ mult mai mic decât restul taximetriştilor. Diferenţa nu este însă chiar aşa de mare. Se simte numai pentru clienţii care fac un drum mai lung cu taxiul, de exemplu, care merg în afara oraşului“, spune un taximetrist.

Ieşeanul Dănuţ Dumitriu obişnuieşte să meargă cu taxiurile de criză: „Prima dată am rămas uimit de preţul redus. Apoi m-am obişnuit. Nu circul prea mult cu taxiul, dar când o fac sun la firmă şi cer un taxi de criză“, spune ieşeanul.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite