Iaşi:Campanie - Taximetriştii, la propria judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii maşinilor galbene se plâng că unii colegi le strică imaginea

Multe dintre neregulile din trafic aparţin şoferilor cu puţină experienţă, angajaţi peste noapte.

Comportamentul şoferilor de pe maşinile galbene nu îi irită numai pe clienţi. Mulţi taximetrişti se plâng că unii dintre colegii lor de pe şoselele Iaşiului le fac o imagine proastă. „Vina este şi a firmelor de taxi, care vor să aibă cât mai multe maşini la stradă. Unii şoferi sunt angajaţi chiar dacă au carnet de câţiva ani sau nu au mai condus frecvent de o perioadă de timp, iar când scapă la volan reprezintă un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic”, a explicat Nelu, taximetrist.

Şoferii de taxi
se feresc între ei

Din cauza concurenţei foarte mari dintre ei, taximetriştii sunt în stare de aproape orice pentru a obţine o comandă. „Aveam un client în maşină şi am văzut un băiat pe trotuar care făcea semn pentru un taxi. Pe banda din stânga mea circula un alt taxi care a tăiat din scurt trei benzi pentru a ajunge la acel client. Norocul meu a fost că am anticipat manevra lui şi am putut să îl feresc”, a povestit Mihai, care face taximetrie de 14 ani.

O altă problemă semnalată de cei care îşi câştigă existenţa la volan o reprezintă indiferenţa taximetriştilor care blochează circulaţia cu bună ştiinţă. „Unele ambuteiaje sunt provocate de cei care aşteaptă în staţiile de lângă semafoarele cu verde intermitent la dreapta”, a declarat Marius.

„Se mai întâmplă ca doi băieţi să oprească maşinile în paralel ca să mai schimbe o vorbă. Dar mergeţi în Podu de Fier sau pe Sfântul Lazăr să vedeţi cum stau câte trei-patru în paralel fără niciun stres”, a adăugat Mihai, un alt taximetrist cu vechime pe străzile Iaşiului.

Nu se tem de lege

Nu în ultimul rând, există şi o categorie de taximetrişti care încalcă ostentativ regulile de circulaţie. „Unul dintre noi stă pe trecerea de pietoni de la Hala Centrală şi întoarce maşina pe linia continuă de câteva zeci de ori pe zi. Am vorbit cu el să nu ne mai strice imaginea, dar ne-a spus că el poate să facă orice pentru că are spate. În plus, în tinereţe a făcut box la Nicolina”, a încheiat Petru M.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite