Iaşi: Taximetriştii sunt vânaţi de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Taximetriştii sunt vânaţi de autorităţi
Iaşi: Taximetriştii sunt vânaţi de autorităţi

În numai câteva săptă-mâni, aceştia au întocmit peste 100 de procese verbale celor care au fost indicaţi într-o campanie „Adevărul de Seară“ ca fiind „regii şoselelor“.

De puţin timp, autorităţile au demarat o amplă campanie îndreptată împotriva taximetriştilor ieşeni, indicaţi de o mare parte dintre participanţii la trafic că fac legea pe străzile oraşului. Numeroasele păcate ale şoferilor au fost drastic sancţionate de Poliţia Rutieră şi de inspectorii Corpului de Control al Primăriei.

Oamenii legii au aplicat în ultimele săptămâni peste 160 de amenzi taximetriştilor care au parcat neregulamentar, aveau defecţiuni la maşini sau nu au acordat prioritate pietonilor. „Valoarea totală a sancţiunilor depăşeşte 29.000 de lei“, a declarat subcomisarul Ioan Manole, de la Poliţia Rutieră Iaşi. 

Angajaţii Corpului de Control al Primăriei i-au luat la puricat pe taximetrişti pentru a vedea dacă afişează listele cu tarifele practicate şi dacă au certificate de atestare a pregătirii profesionale. Nici la capitolul acte şoferii de pe maşinile galbene nu au stat prea bine.  În perioada iunie - iulie, inspectorii P rimăriei au aplicat peste 30 de sancţiuni, după ce au descoperit că „regii şoselelor“ verificaţi nu au putut să le arate autorizaţiile de taximetrie sau certificatul de atestare a profesiei. Măsurile luate de autorităţi i-au bucurat pe unii pentru că numai aşa vor scăpa de colegii care nu le fac cinste. „Poate aşa se vor linişti cei care practică pirateria sau ignoră regulile de circulaţie. Ne-am săturat să tragem ponoasele din cauza celor care nu sunt corecţi“,a  spus Florin S., taximetrist.

Am pus pe tapet păcatele taximetriştilor
În urma sesizărilor venite din partea cititorilor, „Adevărul de Seară“ a făcut un top al celor mai grave nereguli comise de taximetrişti. Un obicei de care s-au plâns mai mulţi participanţi la trafic a fost  „sporovăitul pe două benzi“, când doi taximetrişti îşi opresc maşinile în paralel şi blochează strada pentru a sta de vorbă. Un alt minus sesizat de cititori a fost faptul că mulţi taximetrişti ignoră semnele de circulaţie pentru că îi împiedică să-şi culeagă clienţii din orice loc. Şoferii de autobuze şi maşini mici s-au plâns că taximetriştii le taie calea când traficul este aglomerat.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite