Tatăl câştigătoarei de la Cannes: „L-a convins pe Mungiu cu o explozie de emoţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Emil Stratan: Lucrează la prima revistă-obiect din ţară
Iaşi: Emil Stratan: Lucrează la prima revistă-obiect din ţară

Emil Stratan, tatăl Cosminei, actriţa debutantă care a fost premiată alături de colega sa, Cristina Flutur, pentru cea mai bună interpretare feminină în filmul „După dealuri" al lui Cristian Mungiu, a povestit cum a fost fiica lui selectată să joace în pelicula apreciată la Cannes. Şi tatăl regizorului ieşean a vorbit despre reuşita fiului său.

Filmul „După dealuri" regizat de ieşeanul Cristian Mungiu, în care în rolurile principale au jucat alte două ieşence, Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, a fost apreciat de juriul de la Cannes.

Cristian Mungiu a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu, iar cele două actriţe debutante au obţinut premiul pentru interpretare feminină.

Filmul „După dealuri" al ieşeanului Cristian Mungiu, selecţionat la Festivalul de Film Cannes 2012

Tatăl Cosminei Stratan a mărturisit că fiica lui nici nu mai putea vorbi după ce a aflat de premiul primit.

„Am vorbit cu ea ieri, la 12.00, când se pregătea să plece în Franţa, iar apoi abia la 1.00 am mai discutat. Nici nu putea vorbi din cauza emoţiilor, dar şi pentru că trebuia să dea interviuri. Este o minunăţie ceea ce s-a întâmplat, e un drum pe care şi l-a ales singură şi şi-a pus sufletul şi sănătatea în slujba lui", spune Emil Stratan.

Iaşi: Emil Stratan: Lucrează la prima revistă-obiect din ţară

UPDATE Filmul regizorului ieşean Cristian Mungiu,"După dealuri", premiat la Cannes FOTO

Mai mult, tatăl actriţei mărturiseşte că regizorul Cristian Mungiu a decis să o aleagă pe Cosmina să joace în filmul său în urma unei scene pline de emoţie.

„Castingul a constat în citirea unui rol dintr-o scenă cu două persoane. La un moment dat era nevoie de o explozie de emoţii, care i-a reuşit şi care l-a convins şi pe Cristian să o aleagă pe ea în rolul Voichiţei. După două săptămâni a fost chemată şi au început filmările", mai spune tatăl Cosminei Stratan.

UPDATE Mungiu şi Marinca au venit în redacţia „Adevărul de Seară“

Bucurie şi în familia regizorului Mungiu

Tatăl regizorului Cristian Mungiu, Ostin Mungiu, a spus că nu a vorbit cu fiul său după succesul de la Cannes, dar emoţiile au fost foarte mari. "El trebuie să cometeze în aceste momente. Părinţii trebuie să se bucure şi asta e tot. Nu am vorbit cu el pentru că este foarte ocupat în această perioadă, se va întoarce acasă diseară sau mâine. Sigur că sunt mândru de el, ca orice părinte“, a spus profesorul.

Ostin C. Mungiu şi-a dedicat viaţa cercetării

Pelicula scrisă şi regizată de Cristian Mungiu este inspirată din romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu-Bran, „Spovedanie la Tanacu" şi „Cartea judecătorilor". Rolurile principale sunt interpretate de două actriţe ieşence debutante în film, Cosmina Stratan (Voichiţa) şi Cristina Flutur (Alina). Din distribuţie mai fac parte Dana Tapalagă, Cătălina Harabagiu şi Valeriu Andriuţă, dar şi actorii ieşeni Ion Sapdaru şi Teo Corban.

Filmul „După dealuri" este inspirat din cazul exorcizării de la Tanacu, mănăstire din judeţul Vaslui, şi spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată.

Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care n-a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei.

Filmările au avut loc la Câmpina şi la Bucureşti, iar acţiunea este plasată în Moldova. Imaginea este semnată de Oleg Mutu, scenografia şi decorurile de Călin Papură şi Mihaela Poenaru, iar scenarul aparţine lui Mircea Olteanu.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite