Iaşi: Tarife mai mari pentru maşinile ridicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii care îşi lasă autoturismele în locuri nepermise ar putea scoate cu 42% mai mult decât până în prezent pentru a-şi recupera maşinile

Reprezentanţii Direcţiei de Servicii Publice Municipale (DSPM) au propus un proiect de hotărâre prin care solicită majorarea taxei de recuperare a maşinilor ridicate de pe domeniul public. „Am solicitat o creştere a tarifului de la 280 de lei la 400 de lei, deoarece preţul nu a mai fost reactualizat de multă vreme, iar toate costurile legate de aceste servicii au crescut”, a precizat Luminiţa Sălceanu, şefa DSPM. Aceasta a susţinut că proiectul va fi analizat în şedinţa de plen a Consiliului Local din această lună.

În prezent, ieşenii a căror maşini sunt ridicate de pe domeniul public trebuie să achite 280 de lei pentru a-şi recupera maşina, iar pentru fiecare zi în care automobilul stă în baza DSPM din Bucium se percepe câte 90 de lei. „Zilnic ridicăm cu cele patru maşini din dotare în jur de 15-20 de autoturisme.

Poliţia Rutieră dispune ce maşină trebuie ridicată de pe domeniul public”, a explicat Sălceanu. Totodată, DSPM intervine şi la blocarea roţilor pentru maşinile lăsate pe trotuare sau pe spaţiile verzi, iar pentru deblocarea acestora se percepe o taxă de 100 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite