Târg de oferte pentru studii în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de liceu şi studenţii care vor să-şi continue studiile universitare peste hotare sunt invitaţi joi, de la ora 10.00, la Hotel Unirea la Târgul RIUF.

Cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din lume îşi vor prezenta ofertele pentru elevii şi studenţii care sunt atraşi de ideea de a urma facultatea sau masterul în străinătate. Târgul universitar RIUF se va desfăşura joi, între orele 10.00 şi 18.00 la Hotel Unirea din Iaşi, iar înscrierile se pot face online până în ziua evenimentului.

„Pot participa persoane cu vârste de la 15 şi până la 40 de ani, care vor să urmeze o formă de învăţământ superior peste hotare. Candidaţii trebuie să se înscrie online pe adresa riuf.ro, iar în ziua târgului vor susţine un interviu de 15 minute cu reprezentanţii universităţilor pentru care au optat şi vor afla pe loc dacă au fost sau nu admişi“, a afirmat Alecsandra Apostolescu, PR Coordonator al RIUF.

Cât te costă studiile

Cei care vor să se înscrie în competiţie trebuie să depună online mai multe documente, precum un formular standard, un eseu personal, o copie după situaţia şcolară şi o copie după actul de identitate.

Candidaţii mai trebuie să ştie că taxele şcolare pe an pot ajunge şi la 40.000 de dolari la universităţile private din Statele Unite ale Americii. Şi universităţile din Marea Britanie sunt foarte scumpe. Pentru un singur an de facultate costurile pot ajunge şi la 3.500 de euro. Cele mai ieftine oferte sunt cele din Danemarca, unde tinerii pot studia fără a plăti niciun fel de taxe.

„Anul trecut nu am reuşit să merg şi mi-a părut rău. Am prieteni care sunt la master în Anglia şi sunt foarte încântaţi de sistemul educaţional de acolo“, a afirmat Andreea Paraschiv, absolventă de Litere.

Organizatorii spun că studiile în afară reprezintă un atu pentru cei care vor pe viitor să muncească în ţările unde au învăţat. „Între un candidat pregătit în ţara lor şi unul de la o universitate din România, clar străinii îl vor alege pe cel care este deja familiarizat cu mediul lor“, a adăugat Alecsandra Apostolescu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite