Tânăr strivit într-un accident rutier, 5 ore pe masa de operaţie la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Ursache (30 de ani) a suferit un grav accident de maşină în această dimineaţă în Botoşani în care i-a fost amputat braţul stâng. Medicii de la Clinica de Chirurgie Plastică şi medicii ortopezi de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi s-au chinuit timp de 5 ore ca să-i salveze membrul.

Braţul lui Gabriel Ursache a fost salvat de medicii de la Clinica de Chirurgie Plastică în urma unei operaţii maraton care a durat 5 ore şi la care au participat şi medicii ortopezi. Specialiştii susţin că va mai fi nevoie de nişte intervenţii pentru refacerea completă a membrului.

„Era o amputaţie incompletă cu traumatism al arterei humerale şi ruperea nervului radial. Pacientul a fost operat în această dimineaţă, în intervalul orar 07.30-12.20. A fost o echipă mixtă care a operat, am reparat nervul, iar colegii ortopezi au fixat fractura de humerus cu o placă înşurubată. Va mai fi nevoie de nişte intervenţii secundare, dar important este că braţul a fost salvat", spune doctorul Teodor Stamate, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului „Sfântul Spiridon" Iaşi.

Teribilul accident a avut loc în această dimineaţă pe Calea Naţională din Botoşani, iar în maşină se aflau Alin Floareş (22 de ani), fiul şefului Camerei de Comerţ Botoşani, şi Gabriel Ursache.

Cei doi se plimbau cu maşina prin oraş. Din cauza vitezei excesive,  Alin Floareş( 22 ani), fiul directorului Camerei de Comerţ, nu a mai putut controla Honda Civic, a lovit o rulotă parcată pe dreapta, a rupt un copac, apoi un stâlp, după care s-a izbit într-un VW şi un Mercedes, parcate pe partea dreaptă a drumului.

Impactul  a fost atât de violent încât pasagerul din dreapta, Gabriel Ursache ( 30 ani), a fost aruncat prin parbriz pe şosea.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite