Tamponat de un şofer mort de beat, dar trimis în judecată pentru conducere cu alcoolemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi şoferi impliaţi într-un accident rutier soldat cu un mort vor trebui să dea explicaţii judecătorilor. Ieşenii au fost trimişi în judecată, pe 31 mai, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Ştefan Creţu (28 de ani) a fost acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă gravă, iar Costel Iftime (34 de ani) de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu alcoolemie.

Potrivit rechizitoriului, pe 29 septembrie 2010, Costel Iftime circula cu un Fiat dinspre Iaşi spre Târgu Frumos. În zona Antibiotice, un Renault condus de Ştefan Creţu a intrat pe contrasens. Anchetatorii susţin că, Iftime a tras de volan spre stânga, dar acelaşi lucru l-a făcut şi Creţu, astfel încât maşinile s-au lovit frontal. În urma impactului, un pasager aflat în Fiat a decedat, iar cei doi şoferi au fost grav răniţi.

A scăpat de închisoare după ce a călcat o ieşeancă pe zebră

Celor doi conducători auto li s-au prelevat probe biologice. Astfel, s-a constatat că în momentul producerii accidentului, Creţu avea  2,50 grame pe litru alcool în sânge, iar Iftime 0,85 grame pe litru alcool în sânge.

De asemenea, în urma unei expertize s-a constatat că viteza de impact a celor două autoturisme a fost de 90 de kilometri la oră. În urma accidentului, Iftime a avut nevoie de 160-180 de zile de îngrijiri medicale, iar Creţu e 100-110 zile îngrijiri. În faţa anchetatorilor, cei doi şoferi au dat vina unul pe altul pentru producerea accidentului.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru detalii despre acest caz!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite