Iaşi: Sute de şomeri „curtaţi“ de angajatori refuză să lucreze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai bine de jumătate dintre persoanele fără ocupaţie trimise de Forţele de Muncă să se angajeze nu doresc acest lucru.

Citeşte şi:

Pentru a încasa în continuare şomajul, zeci de ieşeni cer de la angajatori o negaţie, act din care să reiasă faptul că nu sunt apţi de muncă. Fenomenul a luat amploare mai ales în domeniul confecţiilor, unde, în ciuda crizei, se caută mereu mână de lucru.

„Avem nevoie de 98 de angajaţi şi n-am reuşit să ocupăm niciunul, fiindcă nu există interes“, a afirmat Rodica Pasca, director la firma Iasiconf. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM) îi contactează pe şomeri când apar posturi pentru care sunt calificaţi, iar şomerii trebuie să meargă la interviu. „Dacă refuză, şomerii indemnizaţi sunt scoşi de la plată, iar cei care nu primesc şomaj sunt scoşi din evidenţa noastră“, a explicat Ciprian Necula, şef birou în cadrul AJOFM Iaşi.

Unii ieşeni au încercat chiar să dea mită pentru actul care le-ar asigura ajutorul de şomaj. „Din zece persoane direcţionate de AJOFM către noi, şase au cerut negaţii. În momentul în care erau refuzate, multe persoane deveneau recalcitrante. Unii au încercat să-i mituiască pe angajaţii mei pentru a obţine negaţia. Şomerii fug de muncă“, a spus Irina Schrotter, proprietarul firmei Confecţii Integrate Moldova.

Citiţi mâine cât câştigă şomerii care nu muncesc şi ce oferte au pentru ei marii angajatori în:

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite