Iaşi: Supracontrol la parcarea din Gară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul de control al CFR verifică modul în care o firmă a primit practic cadou o afacere de aur de la şefii Regionalei.

Sorin Flutur, directorul CFR Infrastructură Iaşi, a închiriat parcarea proaspăt modernizată, la un preţ modic, în urma unei licitaţii-fulger cu o singură ofertă.

Parcarea de la Gara de Nord a fost amenajată pe cheltuiala CFR Infrastructură Iaşi, în ultimul an. În loc să exploateze ei această sursă de venituri, au scos-o la licitaţie. Aceasta a avut loc pe 28 mai, iar cei 2.000 de metri pătraţi au ajuns în administrarea firmei Grafic Beta Invest Iaşi, care plăteşte doar 4,16 lei pe metru pătrat.

Contractul a fost parafat imediat după licitaţie, fără a se aştepta perioada legală pentru contestaţii. Şeful CFR Infrastructură spune că nu a verificat condiţiile prevăzute în caietul de sarcini, deşi şi-a pus semnătura pe contract. „Eu când am ajuns la conducere am găsit deja făcute aceste dosare. Când s-a lansat licitaţia nu m-am uitat pe caietul de sarcini, pentru că nu mi-am imaginat că ar fi vreo problemă”, ridică din umeri directorul Sorin Flutur.

Nici la nivelul Ministerului de Transporturi nu se ştia nimic despre această licitaţie. „Totul a fost organizat la nivel local. Astăzi este la Iaşi şi corpul de control de la Compania Naţională”, a declarat Constantin Axinia, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Chiria mai mică decât oferta „socială”

Alertat, Flutur a solicitat la rândul lui un raport de la angajaţii de la serviciul de patrimoniu, precizând că dacă se vor găsi nereguli, va rezilia contractul de închiriere al parcării. „Din informaţiile pe care le-am primit deja, este vorba de 63 de locuri de parcare pentru care se încasează lunar 140 de lei”, a mai precizat Flutur. Şefii CFR Infrastructură au oferit anul trecut aceleaşi locuri de parcare locatarilor din zonă care se plângeau că nu au unde să-şi lase maşinile.

Atunci, oferta a fost una specială, de „doar“ 250 de lei/locul de parcare. Fireşte, niciunul dintre locatari nu a acceptat acest preţ. Acum, aceleaşi locuri au fost cedate „în masă” unui privat, cu 110 lei mai ieftin.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite