Iaşi: Suporterii lui Poli Iaşi contestă amenda de după meciul cu Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Suporterii lui Poli Iaşi contestă amenda de după meciul cu Steaua
Iaşi: Suporterii lui Poli Iaşi contestă amenda de după meciul cu Steaua

Ieşenii susţin că galeria oaspeţilor trebuia să achite o garanţie înainte de a intra pe stadion pentru a acoperi eventualele stricăciuni.

În cursul zilei de miercuri, Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a României a sancţionat clubul Politehnica Iaşi pentru incidentele provocate de suporteri în tribune la meciul cu Steaua Bucureşti. Atunci, cele două galerii, situate la Peluza Sud, au avut un conflict de la distanţă în care au fost folosite fumigene.

Citeşte şi: UPDATE Bătaie cu pumni şi fumigene la Poli Iaşi – Steaua Bucureşti (FOTO)

Violenţe între ultraşii ieşeni şi gălăţeni

Clubul Steaua Bucureşti s-a delimitat public de acţiunile suporterilor, motiv pentru care amenda de 30.000 de lei a revenit Politehnicii Iaşi, în calitate de club organizator. Ultraşii ieşeni dezaprobă însă această sancţiune, susţinând că steliştii au fost cei care au iniţiat conflictul.

Au fost violenţe şi înainte de meci, când cinci stelişti au lovit o fată care avea însemnele clubului şi au avut mai multe altercaţii cu suporterii ieşeni. În tribune, steliştii au aruncat în noi cu pietre, catarame de curea şi fumigene, iar noi le-am aruncat înapoi la ei. Tot steliştii au fost cei care s-au maimuţărit când s-au urcat pe gardul despărţitor, dar nu au putut să îl rupă”, a explicat Alecu, unul din liderii de galerie din Peluza Sud.

Ultraşii ieşeni spun că suporterii stelişti trebuiau să achite o garanţie pentru eventuale stricăciuni ca să aibă acces pe stadionul din Copou.

„Aşa cum noi am plătit această garanţie ca să mergem la Vaslui, la fel şi steliştii trebuiau să achite aceşti bani, mai ales că nu pot fi traşi la răspundere, în condiţiile în care clubul Steaua s-a distanţat de acţiunile lor”, a precizat Alecu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite