Superstiții de Anul Nou pentru sănătate, belșug și noroc în dragoste în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă nu este o sărbătoare religioasă, de Revelion sunt legate foarte multe superstiții. Anul Nou trebuie să vă găsească cu locuința curată, însă curățenia nu se face în ajun, pentru că alungă prosperitatea.

Până la miezul nopții trebuie să vă achitați de datorii, iar la trecerea dintre ani să aveți bani în buzunar. Dacă treceți în noul an cu datorii superstiția spune că acestea se vor înmulți. În noaptea de Revelion în casă trebuie să fie zgomot, să alunge spiritele rele. Sub nicio formă să nu folosiți foarfeca în ajun sau în noaptea deAnul Nou, pentru că alungați norocul.

După miezul nopții prima persoană care intră în casă trebuie să fie un bărbat înalt și brunet, pentru că bărbații blonzi sau roșcați și femeile aduc ghinion. Dacă mergeți în vizită este bine să duceți gazdelor vâsc, sare și pâine, pentru a le aduce noroc în anul care vine. La miezul nopții este bines ă deschideți larg ușile pentru ca vechiul an să iasă și să intre noul an, cu fericire, sănătate și noroc. 

O altă superstiție spune că persoana pe care o țineți de mână la trecerea dintre ani va avea un rol important pentru dumneavoastră, în anul ce vine. Dacă țineți în brațe pe cineva drag veți avea noroc în dragoste iar dacă țineți bani în mână veți avea noroc la bani în 2010.

În prima zi din an nu aruncați nimic din casă, pentru că vă aruncați norocul. Aduce ghinion și dacă în prima zi din an plângi. Ca să fiți sănătoși în anul următor, în ajun trebuie să mâncați mere, iar ca să aveți masa tot timpul anului îmbelșugată, în noaptea dintre ani să puneți o crenguță de vâsc pe masă.  Sub nicio formă să nu puneți calendarul cu 2010 pe perete înainte de trecerea în noul an.

 Și legat de ce mâncăn în seara dintre ani există superstiții. Se spune că trebuie evitate preparatele din carne de pui, pentru că risipește norocul și bunăstarea, însă este recomandat peștele ca să te strecori prin anul ce vine lin şi să te fereşti de răutăţi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite