Suceava, abonată la bani UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce şefii Primăriei Iaşi se împiedică în avize pentru a atrage fonduri europene, Suceava a depus deja cinci proiecte.   

Sucevenii se vor bucura mai repede de fondurile europene destinate modernizării marilor oraşe. La Agenţia Regională pentru Dezvoltare Nord-Est, şefii Primăriei Suceava au depus deja actele pentru a primi finanţare nerambursabilă de la UE.

„Încă de anul trecut am depus planul integrat de dezvoltare şi studiile de fezabilitare pentru cele cinci proiecte. Am licitat şi proiectele tehnice, din cinci doar la unul mai este de încheiat selecţia. Valoarea proiectelor este de 27 de milioane de euro, din care 22 sunt nerambursabili“, a explicat Viorel Seredenciuc, viceprimarul municipiului Suceava.

Acesta a menţionat că, cel târziu până în primăvară, vor fi analizate proiectele, iar cele care vor primi undă verde vor demara până la mijlocul anului.

44,4 milioane de euro nerambursabili

Proiectele pe care edilii suceveni le-au considerat prioritare pentru municipiu vizează reabilitarea zonei centrale prin realizarea de parcări subterane şi refacerea de străzi, amenajarea staţiilor de transport în comun, modernizarea iluminatului public, dar şi amenajarea unui centru pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene.

Suceava şi Bacău sunt considerate oraşe-poli de dezvoltare, iar pentru acestea au fost repartizate 44,4 milioane de euro nerambursabili. Până la finele anului trecut, municipiul Bacău nu avea depus niciun proiect pentru bani europeni.
Municipiul Iaşi, considerat pol de creştere, are repartizate 111 milioane de euro nerambursabili.

Deşi edilii ieşeni au anunţat că vor să depună opt proiecte pentru a folosi banii europeni, până în prezent nu au reuşit să trimită spre analiză nici măcar o documentaţie. Abia în primăvară, vor finaliza documentele pentru prima investiţie estimată la aproape 20 de milioane de euro.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite