Iaşi: Drumul spre Suceava, blocat în contestaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Drumul spre Suceava, blocat în contestaţii
Iaşi: Drumul spre Suceava, blocat în contestaţii

Lucrările vor începe cel mai devreme la începutul anului viitor

Citeşte şi:

Fotografii, probe pentru a aloca bani publici la CJ

Căşuneanu contestat într-un contract de 40 de milioane de lei

Căşuneanu a pus mâna pe o licitaţie de 40 de milioane de lei

Şefii Consiliului Judeţean Iaşi vor să trimită fotografii la Bucureşti pentru a putea interveni la drum, chiar dacă acesta va fi reabilitat cu bani de la UE.

Proiectul de modernizare a DJ208, derulat cu fonduri europene, se împiedică în contestaţii. Practic, lucrările de aproape 40 de milioane de lei nu pot fi demarate din cauza unor firme care au atacat în instanţă decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) prin care firma PA&CO International din Bacău a fost declarată câştigătoare. „Termenul pentru soluţionarea contestaţiei de la Tribunal este în octombrie. În ritmul ăsta ne vom duce până la calendele greceşti“, a precizat Constantin Şerban, vicele CJ Iaşi.


Una dintre firmele înscrise la licitaţie, Societatea Tehnologica Radion din Bucureşti, a atacat în instanţă decizia CNSC prin care confirma atribuirea contractului către societatea băcăuană. Practic, în acest moment CJ nu poate semna contractul de execuţie cu firma desemnată câştigătoare în urma analizei iniţiale a ofertelor.


Soluţia: fotografii făcute de Poliţia Rutieră


Pentru a putea acoperi măcar gropile, şefii judeţului vor să aloce 120.000 de lei, deşi aceste cheltuieli sunt la limita legii deoarece într-un proiect cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional (POR) nu pot fi făcute investiţii din fondurile instituţiei. „Vrem să intervenim cu bani de la bugetul CJ pentru a acoperi gropile. Vom trimite un DVD făcut de Poliţia Rutieră la Ministerul Dezvoltării prin care să demonstrăm necesitatea alocării acestor bani, chiar dacă este un proiect care beneficiază de finanţare UE“, a anunţat Şerban.


Şefii Poliţiei Rutiere susţin că au făcut fotografii pe DJ208 pentru a atrage atenţia asupra stării carosabilului şi a marcajelor rutiere. „Fotografiile le vor trimite la administratorul drumului, iar acesta va decide măsurile necesare pentru remedierea situaţiei. Drumul ar putea reprezenta un risc pentru conducătorii auto mai ales la iarnă“, a spus Mihai Pintilei, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Iaşi.

Drum de peste 41 de kilometri


Lucrările la DJ208 vizează refacerea unui tronson de 41, 520 de kilometri pe traseul Mirceşti, Hălăuceşti, Mogoşeşti-Siret, Stolniceni-Prăjescu, Valea Seacă, Lespezi şi face legătura între judeţele Iaşi, Neamţ şi Suceava.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite