Studentul Florin Piersic „a început“ şcoala la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Florin Piersic şi-a încântat auditoriul încă din primele minute
Actorul Florin Piersic şi-a încântat auditoriul încă din primele minute

Actorul Florin Piersic, student onorific la Universitatea „Petre Andrei" (UPA) din Iaşi, la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, a deschis astăzi anul universitar cu un adevărat spectacol de cuvinte, reuşind încă din primele secunde să-i cucerească atât pe profesori, cât şi pe studenţii şi studentele de la instituţia superioară de învăţământ.

Actorul Florin Piersic şi-a manifestat dorinţa de a deveni student la universitatea ieşeană, în urmă cu câteva luni, în urma unei invitaţii făcute de rectorat.

„Sala era poate mai plină decât acum. Seara urma să joc în piesa «Străini în noapte». Rar am mai văzut atâtea fete la un loc. Studente probabil. La sfârşit am zis că vreau să fiu şi eu student aici, mai în glumă, mai în serios, le-a spus Florin Piersic tuturor celor prezenţi în Aula Magna a Universităţii „Petre Andrei".

A doua zi, povesteşte actorul, a fost sunat de rectorul universităţii şi chemat să semneze. „Cei de la Cluj m-au întrebat de ce nu am venit acolo. Le-am spus: «Pentru că nu m-aţi invitat»", a mai dezvăluit acesta, aducând imediat zâmbetele pe chipurile spectatorilor.

„Eu sunt studentul... O să regretaţi!"

Un alt moment emoţionat şi totodată umoristic a fost reîntâlnirea dintre prof. univ. dr. Mariana Caluschi,  decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei de la UPA din Iaşi şi Florin Piersic, studentul onorific al acestei facultăţi. „Eu sunt studentul dumneavoastră... O să regretaţi!", i-a spus actorul cu zâmbetul pe buze universitarului ieşean.  

Actorul Florin Piersic a fost primit cu ropote de aplauze în Aula Magna a Universităţii „Petre Andrei“ din Iaşi:

Studentul onorific Florin Piersic a fost primit cu ropote de aplauze în Aula Magna a Universităţii „Petre Andrei“ din Iaşi

Ca student onorific al UPA din Iaşi, Florin Piersic nu va trebui să susţină examene, în schimb, cel mai probabil, va fi invitat de către studenţi la Balul Bobocilor. „Domnul Florin Piersic şi-a manifestat dorinţa de a fi student la noi. Este un titlu cu o reprezentare simbolică. În acest mod, are o relaţie specială cu instituţia noastră de învăţământ superior", a spus  conf. dr. Daniel Şandru de la universitatea ieşeană.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite