Studenţii japonezi din Iaşi au luat legătura cu familiile după cutremur. Aşteaptă cu sufletul la gură să primească veşti de la prieteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei japonezi care urmează studiile superioare la Iaşi au reuşit să vorbească cu părinţii şi fraţii lor după ce au dat zeci de telefoane şi au trimis mesaje pentru a afla dacă au fost afectaţi de cutremur.

Ieri, singura care a reuşit să-şi contacteze rudele şi prietenii din Japonia a fost Youko Kawamura, doctorandă la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza".

Ceilalţi doi studenţi, Eiko Ishiguro şi Yoshihiro Mizushima au luat legătura cu cei de acasă abia în această dimineaţă.

„Am înţeles că Yoshihiro a reuşit să vorbească abia astăzi cu rudele lui. Erau bine şi din câte am auzit ei sunt undeva mai departe de zona distrusă de cutremur. Nici la Eiko nu am auzit să se fi întâmplat ceva rău, să se fi plâns", spune Irina Roibu, apropiată a studenţilor.

Studenţii japonezi din Iaşi sunt disperaţi: Nu reuşesc să dea de rudele din zona distrusă de cutremur (UPDATE)

Următorul pas pe care-l fac studenţii japonezi este să dea de prieteni. „Cei trei studenţi aşteaptă în continuare să mai ia legătura şi cu alţi prieteni şi cunoştinte. S-au mai liniştit după ce au dat de familii, dar încă au emoţii", mai spune Irina Roibu.

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite