Iaşi: Studenţii cu „porcină“ vor să fugă din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Studenţii cu „porcină“ vor să fugă din spital
Iaşi: Studenţii cu „porcină“ vor să fugă din spital

Tinerii rămaşi la Gaudeamus susţin că prietenii lor internaţi la Infecţioase sunt oripilaţi de condiţiile din saloane

Cei aflaţi în spital se plâng că nu au apă caldă, căldură, iar la baie au WC turcesc. Toţi le-au cerut prietenilor aflaţi „în libertate“ să le aducă haine groase pentru că le este frig.

Studenţii străini din focarul de gripă porcină sunt îngroziţi de ce le povestesc colegii internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Pablo şi Natalia, din Spania, au încercat să afle cum pot să-i transfere la un spital din Bucureşti sau măcar să fie externaţi şi să revină în căminul Gaudeamus. „Am fost ieri şi le-am mai dus haine groase. Este foarte frig acolo, nu au căldură, nu au apă caldă, iar la baie este WC turcesc. Este oribil ce ne-au povestit“, a spus Pablo, student spaniol venit la cursuri la Iaşi.

Le-au dus haine groase

El a adăugat că ieri a reuşit să-l vadă pe unul dintre prieteni doar de la geam, preţ de două minute. Cu lacrimi în ochi, cel internat i-a cerut să-l scoată de acolo. Cei şase colegi din spital le-au spus că sunt dispuşi să facă orice numai să scape.
„Acum m-a sunat unul dintre ei şi mi-a spus că vrea să evadeze. Nu mai rezistă acolo“, a mai spus Pablo. Pe holurile căminului Gaudeamus, la etajul cinci, se afla astăzi dimineaţă şi Natalia, tot din Spania. Ea este unul dintre cei şase tineri cu suspiciune de gripă porcină.

„Pentru că m-am simţit rău, ieri am intrat în carantină. Am fost dusă într-o cameră în cealalată aripă, unde este foarte frumos, dar nu am avut voie să ies din încăpere“, a explicat Natalia. Ea a spus că poartă masca de protecţie pentru că aşa este normal, chiar dacă rezultatele în cazul ei au ieşit negative, dar mulţi nu fac acest lucru. Natalia a povestit că în Spania, un bolnav de gripă porcină este internat în spital, i se dă tratament de specialitate, dar nu este izolat.

„La noi poţi să-i vizitezi şi să vorbeşti cu cei bolnavi. Nu înţeleg de ce aici nu ni se dă voie“, a spus studenta. Un alt of al tinerilor este faptul că încă nu li s-a spus cât trebuie să mai stea în cămin fără să poată ieşi pe afară. Azi dimineaţă, Stefano din Italia se pregătea să plece la spital la noul său amic, Edu, din Portugalia, cel care a fost internat primul. „Îi duc haine pentru că îi este frig. Este cumplit ce este în spitalul acela“, a spus Stefano.

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase spune că s-a discutat să se dea drumul la apă caldă, iar discuţiile cu CET-ul cu privire la căldură sunt fără succes. „Ar trebui să dea drumul la toată zona pentru a avea şi noi căldură, pentru că nu avem conductă specială. În ceea ce priveşte toaletele, noi am încercat să le refacem, dar nu am primit niciodată bani“, a spus Carmen Dorobăţ, directorul spitalului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite