Student la Agronomie Iaşi pasionat de reptile: colecţionează şerpi şi cameleoni FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Gînga şi pitonul birmanez care are o lungime de 3,5 metri
Cristian Gînga şi pitonul birmanez care are o lungime de 3,5 metri

Cristian Florin Gînga, student în anul II la Facultatea de Zootehnie, este pasionat de animale exotice. Tânărul are în colecţia sa 15 tarantule, şase scorpioni, cinci şerpi, doi cameleoni, patru colonii de gândaci de madagascar şi trei şopârle Gecko. În curând va primi şi un caiman. Visul studentului este să deschidă un vivariu cu reptile.

Cristian Florin Gînga (21 de ani) are o pasiune mai puţin obişnuită: colecţionează reptile. Îndrăgeşte şerpii, scorpionii şi cameleonii de când era mic, dar abia la 16 ani şi-a cumpărat prima tarantulă. Acum participă la expoziţii de animale din ţară şi străinătate.

În prezent, colecţia sa se ridică la 15 tarantule din opt specii, cinci şerpi, şase scorpioni, doi cameleoni, trei şopârle Gecko şi patru colonii de gândaci de madagascar. Le ţine în spaţii special acasă,  terarii, şi într-o cameră la Facultatea de Zootehnie, unde este student în anul II.

„Mereu mi-au plăcut şerpii, îi prindeam prin pădure sau pe la pescuit când mergeam şi-i aduceam acasă, dar nu-i păstram. Prima reptilă achiziţionată a fost o tarantulă pe care am luat-o când aveam 16 ani", spune Cristian.

Animale tratate în lux, copiii în spitale mizere la Iaşi GALERIE FOTO VIDEO

Poliţia Animalelor funcţionează la Iaşi cu un singur angajat. Vezi aici în ce cazuri a intervenit inspectorul

Până acum, tânărul a investit peste 2.000 de euro în colecţia de reptile exotice. De departe, vedeta colecţiei sale este pitonul birmanez, un şarpe cu o lungime de 3,5 metri care cântăreşte 30 de kilograme şi care poate ajunge să aibă o lungime de 8 metri.

În colecţia de şerpi se numără şi un piton albino

Daţi click pe imaginile de mai sus pentru a vedea fotografii cu reptilele din colecţia studentului

„Pitonul birmanez îl am de un an şi jumătate şi atunci când l-am luat avea doar 35 de centimetri. Acum mănâncă un pui de 5 kilograme în fiecare lună", spune Cristi. Tot în terariul şerpilor mai are un boa red-tail cu o lungime de un metru, un şarpe red-tail normal prins în sălbăticie, un şarpe american de porumb şi un piton birmanez albino, acesta din urmă fiind cel mai recent achiziţionat.

„Killer", tarantula-mâncăcioasă

Din cele 15 tarantule pe care le are, cea mai fioroasă este botezată „Killer", iar asta pentru că mânăncă foarte mult în comparaţie cu „semenii" săi. „Tarantula Killer devorează tot ce prinde. Tocmai a mâncat doi şoareci. Îi ajunge cam pentru o lună hrana asta", spune Cristi. Senzaţie fac şi cei doi cameleoni pe care-i are: o femelă şi un mascul, pereche. „Femela este mai curajoasă, ea îl domină. Masculul este mai stresat şi de aia îşi schimbă culoarea mai greu", explică Cristian. Mai mici, dar înfiorători sunt şi scorpionii din două specii.

Peripeţii: şarpe în patul mamei şi colegă leşinată

Pasiunea tânărului pentru reptile nu este agreată de toţi cei cu care intră în contact. Total împotriva reptilelor este mama sa, care, culmea, are „lipici" la şerpi.

„Odată am adus un şarpe, nu ştiam că nu i-am acoperit cutia cum trebuie şi s-a băgat în patul mamei. Nici nu vreau să-mi aduc aminte de reacţia mamei. Ea se teme de reptile, nici nu intră în camera mea. O altă colegă aproape a leşinat când a intrat în camera de la facultate unde îmi mai ţin o parte din reptile", povesteşte amuzat Cristian.

Deşi este conştient că ar putea lua bani grei pe colecţia sa, tânărului nici nu-i trece prin cap să renunţe la vreo reptilă. Ba mai mult, vrea să-şi mărească colecţia cu un aligator. „Eu le ţin până mor. Nu le iau ca să fac un business din asta. Le cresc şi am grijă de ele. Le hrănesc, cresc şoareci ca să am ce să le dau de mâncare. Ţin la toate. Săptămâna viitoare primesc un caiman", spune Cristian.

Pe viitor, tânărul vrea să deschisă un vivariu la Universitatea de Agronomie din Iaşi. „Cred că astfel va creşte şi prestigiul instituţiei. E visul meu să amenajez ceva pentru reptile. Cred că şi studenţii ar fi interesaţi să le vadă în terarii", încheie Cristian.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite