Iaşi: Student cu afacere fără de moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George face bani cu vânzarea de sicrie şi coroane
George face bani cu vânzarea de sicrie şi coroane

Criza nu a tăiat elanul tinerilor din judeţ. George Peşte a deschis anul acesta în februarie porţile propriei firme de pompe funebre.

Tânărul lucrează cu trei colaboratori şi are la activ câteva înmormântări organizate, în urma cărora de la fiecare s-a ales cu un profit cuprins între 250 şi 400 de euro.

„Când m-am decis că vreau să fac o afacere am zis să intru într-un domeniu care să nu prezinte risc. Afacerea cu morţii nu poate intra niciodată în criză. Partea mai puţin plăcută este că ai de-a face cu oameni trişti", povesteşte George. Tânărul a avut un capital de 2.000 de euro când a iniţiat afacerea, dar s-a izbit de dezacordul tatălui şi al unor prieteni.

„Prietenii mei evită să mă viziteze la locul de muncă pentru că li se pare înfricoşător ceea ce fac aici. Când mi-am deschis firma, o vecină a băgat capul pe uşă şi când m-a văzut mi-a zis: «Vai maică, de ce nu ai lăsat pe unul mai în vârstă să se ocupe de morţi?»", rememorează cu drag tânărul.

Chiar dacă nu a avut comenzi aşa cum se aştepta, George este încrezător că în câţiva ani îşi va putea extinde afacerea. „Când am sfinţit sediul firmei, preotul mi-a zis că va dura cam doi-trei ani până se va dezgheţa afacerea. Eu aştept să treacă timpul", spune George.

Citeşte mai multe în

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite