Iaşi: Străzile din oraş, marcate după ureche

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă pe marile bulevarde se circulă ca pe uliţă, pe străduţele din Copou s-a făcut exces de vopsea pe zebre

Edilii au anunţat nume-roase lucrări de marcare rutieră, însă doar o mică parte dintre acestea au fost executate.

Pe pagina de internet a Primăriei Iaşi, la secţiunea „Astăzi se lucrează” erau trecute ieri intervenţii pentru refacerea marcajelor rutiere. Teoretic, ieri s-a lucrat pe Lascăr Catargi, M. Kogălniceanu, în Copou, şoseaua Arcu, la Gară, dar şi Smârdan şi Tudor Vladimirescu.


Practic, doar pe o parte dintre acestea s-au executat lucrări de semnalizare rutieră. Astfel, zone intens circulate precum bulevardul Tudor Vladimirescu şi strada Smârdan au fost lăsate în voia sorţii, iar timp de o zi, echipele Citadin au marcat străduţele din zona Copou.

Zebrele de pe Smârdan şterse complet
„Era programat şi bulevardul Tudor Vladimirescu, dar am primit ordin de la Primărie să terminăm Lascăr Catargi şi străduţele din această zonă pentru că este o porţiune intens circulată. De obicei, lucrările anunţate pe site-ul Primăriei sunt şi executate”, a explicat Cătălin Neculau, şeful Citadin. Acesta a menţionat că se va interveni în această seară pe strada Smârdan, unde trecerile de pietoni abia se mai zăresc, iar mâine seară pe Tudor Vladimirescu. „În această perioadă avem trei echipe care ar putea marca într-o zi în jur de şase kilometri”, a spus şeful Citadin.
 
Lucrări doar pe hârtie
Cu toate acestea, reprezentanţii Citadin au anunţat pe 1 iunie că lucrează pe bulevardul Socola şi strada Libertăţii. Pe strada din Nicolina s-au semnalizat doar câteva treceri de pietoni, iar marcajul longitudinal abia se mai zăreşte. Pe 5 iunie, pe pagina de internet a municipalităţii au fost anunţate lucrări pe Splai Bahlui, în cartierul Mircea cel Bătrân şi bulevardul Primăverii. Astăzi, în jurul orei 10.00, pe Primăverii, pietonii trebuiau să ghicească unde sunt trecerile.

Pe Splai Bahlui s-au trasat doar linii de demarcaţie a celor două benzi, însă trecerile de pietoni au rămas şterse. „Pe Splai mai este cum este, dar pe bulevardul Primăverii abia se observă marcajele”, a spus ieşeanul Andrei Dima.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite