Străzile din zona industrială a Iaşiului intră în reparaţii. Edilii iau fonduri pentru reabilitarea podurilor peste Bahlui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona Podu Roş   Foto: Florin Chirica
Zona Podu Roş Foto: Florin Chirica

Oficialii din Palatul Roznovanu au demarat un alt proiect european inclus în Planul Integrat de Dezvoltare pentru Polul de Creştere, „Reabilitarea infrastructurii rutiere în zona industrială a municipiului“.

În primă etapă, Primăria va achiziţiona, printr-o licitaţie organizată pe 3 august, cu 210.000 de lei serviciile de consultanţă şi proiectare, de întocmire a studiului de fezabilitate şi a documentaţiilor tehnice.

Iaşi: Străzile ciuruite din creditul Dexia, luate la puricat de specialiştii bucureşteni chemaţi de prefect

„Scopul achiziţionării serviciilor îl constituie elaborarea documentaţiilor tehnico-economice de finanţare aferente proeictului pentru accesarea fondurilor", au spus reprezentanţii Primăriei Iaşi.

Prin acest proiect, Primăria va consolida podurile peste râul Bahlui (Tudor Vladimirescu, Pod de Piatră Vechi, Metalurgie, Podu Roş, Sf. Ioan) şi va moderniza şoseaua Naţională, între Pod de Piatră şi Pod Roş, Splai Bahlui mal Drept şi bulevardul Chimiei.

Iaşi: Asfalt nou numai bun de distrus în zona CET. Drumarii refac carosabilul, dar uită de şina de tramvai (FOTO, VIDEO)

Edilii vor amenaja o altă pistă de biciclişti pe traseul şoseaua Naţională-Splai Bahlui-bulevardul Chimiei.

Printre lucrările trecute în proiect se numără refacerea carosabilului, a trotuarelor, gardurilor de protecţie, construire piste de biciclişti, desfiinţarea liniei de tramvai între Pod de Piatră şi Podu Roş, canalizare şi modernizarea liniilor de tramvai de pe poduri.

Investiţia este evaluată la 20,4 milioane de lei şi va fi finanţată din bani europeni. Lucrările vor fi finalizate în decembrie 2013, conform primelor estimări.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite