„Steaua Speranţei“ pentru tinerii cu deficienţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul Regional de Reabilitare Steaua Speranţei va avea peste 300 de beneficiari
Centrul Regional de Reabilitare Steaua Speranţei va avea peste 300 de beneficiari

Peste 300 de copii care suferă de sindrom Down, paralizie cerebrală şi autism au de astăzi un centru de reabiltare. La inaugurarea acestuia au fost prezenţi ambasadorul Suediei în România şi preşedintele fundaţiei „Star of Hope Intaernational".

Beneficiarii sunt toţi copiii şi tinerii înscrişi în evidenţele fundaţiei. Aceştia au nevoie zilnic de terapie şi de activităţi de reabilitare, acest centru fiind dotat corespunzător pentru a răspunde acestor necesităţi.

„Vor fi 325 de copii şi tineri cu vârste cuprinse îmtre 0 şi 35 de ani cu deficienţe care provin din toate judeţele din Nord Estul ţării, un segment de populaţie pentru care serviciile aproape lipsesc. Scopul principal al centrului este de a pregăti copiii pentru integrarea în şcoală şi în comunitate", a precizat Aurora Vatamaniuc, managerul fundaţiei „Star of Hope" Romania.

În cadrul centrului vor funcţiona şi primele grupuri de suport pentru părinţii copiilor cu deficienţe, dar şi ateliere de terapie ocupaţională şi centre de instruire şi formare profesională pentru asistenţii sociali.

La inaugurarea Centrului de Reabilitare a fost prezent ambasadorul Suediei în România

O familie din Suedia a donat 50.000 de euro

La inaugurarea centrului au fost prezenţi atât ambasadorul Suediei în România şi preşedintele „Star of Hope" International. Aceştia au lăudat drumul parcurs de societatea din Iaşi şi din ţară în ultimii 20 de ani.

„Este o cale lungă de acum 20 de ani până acum. Au fost schimbări majore în modul în care sunt percepuţi copiii cu deficienţe. Acum 20 de ani, de exemplu, am văzut cu toţii în Suedia imagini la televizor cu copiii ţinuţi în orfelinate, departe de societate", a precizat Anders Bengtcén, ambasadorul Suediei în România. Acesta a lăudat şi iniţiativa fundaţiei de a-şi extinde serviciile în Republica Moldova în viitorul apropiat.

Pentru construcţia şi dotarea Centrului Regional Steaua Speranţei cei de la „Star of Hope" România au primit sprijin inclusiv de la familii din Suedia care au dorit să se implice în sprijinirea copiilor cu deficienţe din zona Moldovei.

O astfel de familie a realizat chiar o donaţie în valoare de 50.000 de euro. „Scopul nostru principal în România a fost să salvăm vieţi şi să construim o strategie pe care să o punem în practică. Acum cei de la „Star of Hope" România trebuie să exporte la rândul lor cunoştinţele pe care le-au acumulat", a precizat şi Lennart Eriksson, preşedintele fundaţiei „Star of Hope" International.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite