Statistică îngrijorătoare pentru judeţele Moldovei: la fiecare trei zile o persoană este exploatată sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avertizare privind traficul de persoane. FOTO: Arhivă
Avertizare privind traficul de persoane. FOTO: Arhivă

Conform datelor prezentate de Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane, în 2011, în judeţele Suceava, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Galaţi, Brăila şi Vrancea au fost exploatate sexual 136 de persoane. La nivelul judeţului Iaşi au fost traficate 67 de persoane, iar dintre acestea 30 au fost exploatate sexual.

Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Iaşi marchează vineri, 19 octombrie, „Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane" prin o expoziţie de desene, „Tentaţiile adolescenţei", la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi.

Bilanţul anului trecut este îngrijorător pentru toate judeţele Moldovei. La nivelul jdueţului Iaşi, în 2011 au fost identificate 67 de victime, 32 de femei şi 35 de bărbaţi. Dintre acestea, 25 au fost exploataţi prin muncă, iar 30 sexual.

Iaşi: Şapte persoane au fost reţinute pentru trafic de persoane (Video)

VIDEO Minore ameninţate, bătute şi exploatate sexual. Una dintre ele a rămas însărcinată în urma abuzurilor!

Persoanele au fost traficate în diverse tăţi. Astfel 17 au ajuns în Spania, 12 în Italia, 7 în Grecia, 6 în Irak, 4 în Cehia, 2 în Franţa, Germania şi Cipru, iar o persoană a fost traficată în mai multe ţări.

În judeţele Suceava, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Galaţi, Brăila şi Vrancea statisticile sunt la fel de sumbre, numărul total al victimelor fiind de 240, 156 de femei şi 84 de bărbaţi. Dintre acestea, 136 de persoane au fost exploatate sexual, 85 prin muncă, iar 6 prin obligarea la furturi.

În ţară au fost traficate 64 de victime, în Spania au ajuns 50 de persoane, în Italia 38, în Germania 16, în Cipru 5, alte 14 persoane au fost traficate în Cehia, 32 în Grecia, iar 6 persoane au fost traficate în mai multe ţări.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite