Start cu filme de top la Festivalul de la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinefilii sunt aşteptaţi la filme în următoarele 5 zile
Cinefilii sunt aşteptaţi la filme în următoarele 5 zile

Cinefilii sunt aşteptaţi în această seară la gala de deschidere a celei de-a doua ediţii a Iaşi International Film Festival. Iubitorii de film vor putea urmări astăzi, de la 21.00 şi 23.15, pelicula „Morgen“, semnată de Marian Crişan. Filmul este înscris şi în competiţia oficială de lungmetraj de la IIFF. 

„Ne bucurăm să deschidem ediţia din acest an a IIFF cu această producţie apreciată la Festivalul de Film de la Locarno. Credem că publicul ieşean va aprecia acest film“, a afirmat Ciprian Alexandrescu, preşedintele IIFF. Gala de deschidere a festivalului şi cele două proiecţii cu „Morgen“ sunt programate la Cinema Victoria, iar o parte din echipa care a lucrat la realizarea acestei producţii va fi prezentă în sală.

„Aşteptăm studenţii în sălile de cinema pentru că la Iaşi pot vedea filme pe care nu le vor putea urmări în cinema“, a spus Emanuel Lăzărescu, director IIFF.

Filmele rulează până după miezul nopţii

În programul primei zile de festival, organizatorii au mai anunţat la Multiplex Moldova Mall alte producţii de lungmetraj.

Cele mai bune scurtmetraje italiene şi filme horror, în programul Festivalului de la Iaşi

Iaşi: Dinu Cocea, omagiat la Festivalul de Film

Astfel, în această seară va rula, de la 23.15, filmul „The Killer inside me“ la Sala Albastră. Pelicula îi are în rolurile principale pe Casey Affleck, Kate Hudson şi Jessica Alba. Totodată, la Sala Roşie, de la 18.45 este programat filmul „Away we go“, iar de la 23.15, este anunţat „Defendor“, cu Woody Harrelson.

Cinefilii vor putea urmări joi filme înscrise în competiţiile de scurtmetraj, documentar şi lungmetraj. Totodată, pe 7 octombrie vor rula la Cinema Victoria şi la Multiplex Moldova Mall pelicule semnate de regizorul Dinu Cocea, în cadrul retrospectivei dedicate cineastului. Organizatorii au anunţat că duminică, cinefilii vor putea urmări patru proiecţii în cadrul Zilei Filmului Horror.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite