Iaşi: Starea Civilă, luată cu asalt de tineri (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Starea Civilă, luată cu asalt de tineri (VIDEO)
Iaşi: Starea Civilă, luată cu asalt de tineri (VIDEO)

Ceremoniile au început în jurul orei 10.00, iar fiecare cuplu nu a stat mai mult de cinci minute în faţa ofiţerului de stare civilă.

Ioana şi Marius Popa şi-au început ziua cu zâmbetul pe buze. Se cunosc de un an de zile şi au hotărât ca astăzi să-şi confirme relaţia printr-un document oficial. Alături de rude, prieteni şi apropiaţi, au păşit emoţionaţi în faţa ofiţerului de Stare Civilă. „Avem emoţii“, a spus Ioana Cucoş, înainte de a deveni „doamna Popa“. La doar 18 ani, printr-o semnătură, tânăra a decis să devină soţia lui Marius. „Ne iubim, de asta am spus «Da». A fost scurt şi cuprinzător“, au spus tinerii imediat după ceremonie şi după ce au primit buchetele de flori din partea celor dragi.

Un alt cuplu care astăzi şi-a oficiat relaţia este cel al Elenei şi Codruţ Crâşmaru. Cei doi lucrează în Milano şi au profitat de concediul pentru a spune „Da“ la Iaşi. „Este cea mai fericită zi din viaţa noastră. Am muncit mult şi am făcut sacrificii pentru ziua asta“, a spus Codruţ Crâşmaru, de 29 de ani. Noua familie urmează să se întoacă la muncă în Italia.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/Alina/film nunta.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/alina s/poza film nunta.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Peste 80 de cununii astăzi

Oficialii Stării Civile au oficiat astăzi peste 80 de căsătorii. „În acest weekend, este anunţat acelaşi număr de căsătorii ca cel de la sfârşitul săptămânii trecute. Explicaţia numeroaselor ceremonii ar fi că în această perioadă se întorc în ţară multe persoane care lucrează în străinătate“, a afirmat Marius Bodoga, şeful Stării Civile.

Acesta a precizat că în luna august, aproape jumătate dintre cei care doresc să se căsătorească sunt români care lucrează în străinătate. O altă explicaţie pentru numărul mare de ceremonii ar fi că urmează unei perioade de post. 

În cursul zilei de mâine, sunt anunţate alte 40 de ceremonii. Şefii Stării Civile au precizat că aproape 60% din căsătorii sunt între tineri care îşi unesc destinele pentru prima dată, iar aceste cupluri beneficiază de un premiu de 200 de euro.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite