Stâlpii de iluminat, pasaţi între Primărie şi E. ON

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un stâlp de iluminat din Podu Roş s-a prăbuşit luna trecută
Un stâlp de iluminat din Podu Roş s-a prăbuşit luna trecută

După mai bine de patru ani de când Primăria Iaşi trebuia să preia patrimoniul de la E.ON, reprezentanţii municipalităţii încă nu ştiu cât trebuie să dea pe reţelele de iluminat public din oraş.

Cu toate acestea, edilii se plâng că au apărut numeroase probleme cu alimentarea la nivelul reţelei şi vor să aibă o întâlnire cu oficialii E.ON. „Vrem să ne întâlnim cu cei de la E.ON pentru că nu intervin acolo unde sunt semnalate defecţiuni“, a afirmat Mihai Chirica, directorul tehnic al primăriei.

Acesta a menţionat că aşteaptă de la E.ON o estimare pentru reţelele de iluminat public, pentru ca apoi municipalitatea să plătească pentru preluarea sistemului. Reprezentanţii E.ON nu au putut preciza de ce nu au trimis nici până în prezent date privind evaluarea reţelelor publice.

La Suceava, primăria a preluat reţeaua

„Numai miercuri au fost 27 de puncte în oraş unde erau probleme la reţeaua de alimentare a iluminatului public. Sunt semnalate tot mai multe defecţiuni de la  consumatorii casnici“, a precizat Chirica.

În urmă cu un an, Primăria Suceava a preluat de la E.ON, contra sumei de 500.000 de lei, sistemul de iluminat public, format din aproape 230 de kilometri de reţea, stâlpi, lămpi şi tran-sformatoare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite