Iaşi: Verdict la Spitalul CFR: cobai fără voia lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Verdict la Spitalul CFR: cobai fără voia lui
Iaşi: Verdict la Spitalul CFR: cobai fără voia lui

Mai citiţi: Din instituţie în instituţie, în căutarea vederii Comisia de disciplină a Spitalului CFR a luat primele măsuri în cazul medicului Narcisa Ianopol, oftalmologul acuzat de

Mai citiţi:

Din instituţie în instituţie, în căutarea vederii

Comisia de disciplină a Spitalului CFR a luat primele măsuri în cazul medicului Narcisa Ianopol, oftalmologul acuzat de Corneliu Nedelcu, că i-a compromis ochiul drept. În urma materielor adunate, membrii comisiei au constatat că documentaţia privind studiul clinic prin injectare intraoculară cu Avastin este irelevantă. Astfel, avizul Comisiei de bioetică a Colegiului Medicilor nu prezintă data de înregistrare de la instituţia emitentă, autorizaţia Ministerului Sănătăţii pentru efectuarea studiului clinic nu se referă în mod explicit la injecţiile cu Avastin şi, cel mai grav, a expirat pe data de 27 iulie 2008.

De asemenea, în foaia de observaţie lipseşte acceptul pacientului privitor la participarea la studiul experimental. Neregulile nu se opresc aici şi pentru a fi clarificate comisia a solicitat convocarea Consiliului de Etică al spitalului.
„I s-a cerut şi protocolul despre care susţine că a fost încheiat între spital şi Asociaţia Oftalmologică „Edelweiss“, dar nu l-a adus. Tot ce a ţinut de noi, de verificarea aspectelor administrative, am făcut. Partea medicală şi de cercetare a activităţii doctorului Ianopol vor fi analizate de Consiliul de Etică, până pe 22 august”, a declarat Lucian Burlea, managerul spitalului. După anchetă, doctorul Ianopol nu va mai fi coordonator la sala de operaţie din clinica de Oftalmologie, activitatea operatorie i-a fost limitată la trei ore pe zi, iar experimentul cu Avastin va fi întrerupt în spital pâna la reglementarea legală a acestui studiu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite