Iaşi: Puştiul criminal, ţinut izolat la Spitalul Socola

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Puştiul criminal, ţinut izolat la Spitalul Socola
Iaşi: Puştiul criminal, ţinut izolat la Spitalul Socola

Peste două zile, Teodosie va fi supus unei expertize psihiatrice

Până atunci, niciun membru al familiei nu poate să-l viziteze. Procurorii vor redeschide şi dosarul în care băiatul este suspectat că şi-ar fi înjunghiat tatăl.

Teodosie Gherman, (13 ani) este izolat într-o rezervă la Spitalul de Psihiatrie Socola. Acolo nu au acces decât cadrele medicale care îl examinează. Copilul nu are voie să primească vizite până la terminarea expertizei. „El relatează ce anume a făcut. Le-a spus medicilor că a scos-o pe sora sa afară din casă pentru a nu vedea cadavrul mamei lor“, a spus Călin Scripcaru, director la Spitalul de Psihiatrie Iaşi.

El a precizat că pacientul nu a vrut până acum să dezvăluie ce anume l-a determinat să recurgă la acest gest. „Abia joi se întruneşte comisia de examinare care poate da verdictul în cazul acestui copil. Dacă testele nu vor fi finalizate până atunci, se va amâna analizarea cazului pe săptămâna viitoare“, a precizat directorul Spitalului de Psihiatrie.


Medicul psihiatru Gabriel Crumpei susţine că minor ul are un comportament care ascunde o patologie serioasă. „Cred că a fost afectat de filmele pe care le vedea şi mai ales de cele de desenele animate care acum sunt foarte violente“, a spus Crumpei.


„Nu va ajunge acasă“


Dacă medicii vor descoperi că Teodosie suferă de o boală mintală, îl vor interna. Dacă se dovedeşte că băiatul este sănătos, va ajunge într-un centru de reeducare, unde va sta până la vârsta de 18 ani. „Datorită vârstei nu răspunde penal pentru fapta lui. Însă, în niciun caz nu va ajunge acasă“, a precizat procurorul Victor Codreanu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite