Iaşi: Tarife de infarct la Spitalul „Elena Beldiman“ din Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Elena Beldiman“ din Bârlad a decis să-i taxeze pe pacienţi pentru a spori veniturile instituţiei. Pentru întocmirea documentelor de internare,

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Elena Beldiman“ din Bârlad a decis să-i taxeze pe pacienţi pentru a spori veniturile instituţiei. Pentru întocmirea documentelor de internare, taxa a fost majorată de la 4 la 10 lei, iar cea de parcare a maşinii pacienţilor sau a vizitatorilor în curtea spitalului a crescut de la 5 lei la 20 de lei pe oră.

O taxă nouă în valoare de 50 de lei s-a introdus pentru îmbălsămarea cadavrelor. Totodată, rezervele cu două paturi, televizor şi grup sanitar sunt puse la dispoziţia pacienţilor interesaţi pentru suma de 40 de lei pe zi.

Conform şefilor instituţiei, fondurile primite anul acesta de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate sunt pe terminate. „Abia ne descurcăm cu salariile angajaţilor, materialele sanitare şi plata medicamentelor. Din această cauză am fost nevoiţi să introducem taxe noi“, ne-a declarat Dionisie Lefter, managerul spitalului din Bârlad.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite