Vicii spionaţi din CJ, necunoscuţi de către ieşeni. Demnitarii, certaţi şi claxonaţi la protestul din stradă (VIDEO, FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raportul primei zile de protest a vicepreşedinţilor Constantin Adăscăliţei şi Victor Chirilă în stradă, în faţa instituţiei: ieşeni supăraţi, trecători care se uitau ca la circ şi şoferi care claxonau. Pentru o zi de muncă, în care demnitarii s-au bronzat şi au răsfoit mapele CJ, şefii judeţului plătesc 175 de lei.

UPDATE Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean şi-au mutat biroul în stradă. Constantin Simirad: „Să-şi ia sucuri şi popcorn să le vândă acolo“ (FOTO, VIDEO)

În semn de protest, aceştia şi-au adus o umbrelă de soare şi două birouri şi vor aştepta să primească audienţe din partea primarilor, sau să le asculte problemele ieşenilor, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00.

„Voi sta în stradă pentru că vrea su lucrez la lumina zilei, nu subteran. I-am rugat pe primari să vină la audienţe afară, în stradă. Am şi un registru pentru oamenii care vor să scrie o părere despre această acţiune“, a spus Chirilă.

image

Încă de la instalare, Chirilă a fost luat la rost de o pensioana, Elena M., revoltată de faptul că vicepreşedintele nu-i dă importanţă problemelor sale. Femeia a dorit să se plângă că are pensia mică şi că trăieşte foarte greu, dar în schimb Chirilă i-a spus că protestează în stradă contra acţiunii DNA de a le spiona birourile.  

„Am trecut şi am vrut să mă plâng că am pensia mică. Vroiam să-i spun că am pensia mică. El mi-a spus că a ieşit în stradă că-i sunt ascultate birourile. M-aţi păcălit", a spus revoltată ieşeanca de 66 de ani.

Ieşenii care treceau prin faţa vicepreşedinţilor se uitau ca la circ, fără să ştie măcar cine sunt aceştia. „Nu ştiu despre ce este vorba aici şi n-am nicio părere. Nici nu-i cunosc pe domnii", a spus Mariana Săvoi.

Mai mult, multe din maşinile care circulau pe bulevardul Ştefan cel Mare îi claxonau pe cei doi. „Nu o să facă treabă în stradă, dar măcar sunt şi ei văzuţi de lume să ştim ce mai fac", ne-a spus Angela Enăşescu, o pensioanră de 78 de ani.

image

Un consilier local din Primăria Vlădeni crede că în acest mod, vicepreşedinţii vor veni în întâmpinarea ieşenilor. „Sunt în trecere pe aici. Mi se pare o soluţie bună modul aceasta de protest deoarece ies în întâmăinarea oamenilor“, a spus Silviu Ciocan.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite