Iasi: „Sper să pot merge fără niciun ajutor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iasi: „Sper să pot merge fără niciun ajutor“
Iasi: „Sper să pot merge fără niciun ajutor“

Adolescentul bolnav de tetrapareză spastică va începe să se deplaseze în curând doar cu ajutorul cârjelor. Citeşte şi: Alin îşi face bagajele pentru Chişinău Alin a plecat să se opereze la Chişinău

De aproape două săptămâni Alin Popa a început exerciţiile de recuperare după operaţia suferită pe 17 iulie la Chişinău. Adolescentul ieşean suferă din naştere de tetrapareză spastică iar intervenţia chirurgicală din capitala Moldovei i-a permis acestuia să îşi relaxeze muşchii care altădată stăteau permanent încordaţi.

Alin a petrecut primele trei săptămâni de după operaţie întins în patul de acasă, unde a trebuit să stea nemişcat pentru ca muşchii să îşi revină. După acest repaus forţat, tânărul a început să lucreze în fiecare zi cu Ana Simionescu, kinetoterapeut şi diriginta lui de la Grupul Şcolar „Ion Holban“.

Concret, băiatul încearcă să-şi ţină membrele cât mai întinse şi să se sprijine pe ele cât mai mult pe timp. „Aceste exerciţii îi permit lui Alin să capete o mobilitate articulară corectă. Din cauza tetraparezei, anumite mişcări nu sunt înregistrate de creierul lui, iar acum trebuie să se se obişnuiască cu ele. Spre exemplu, până acum, Alin nu a putut să îşi folosească niciodată mâna stângă“, a explicat Ana Simionescu.

Alin face tot mai multe lucruri singur

Acum Alin poate face de unul singur mai multe lucruri. Se poate întoarce singur în pat, nu mai are nevoie de ajutor să meargă la baie şi poate mesteca şi înghiţi fără dificultate. De asemenea, de săptămâna viitoare, Alin va lăsa cadrul metalic pentru a învăţa să păşească cu ajutorul cârjelor. „Ce era imposibil, acum e posibil. Sper ca în curând să pot merge fără niciun ajutor“, a spus Alin. Până atunci, mama adolescentului mai are un obiectiv. „Încercăm prin intermediul Casei de Asigurări de Sănătate să obţinem o tricicletă specială pentru Alin cu care să se deplaseze mult mai uşor către şcoală“, a declarat Dorina Popa.

Campania „Adevărul“, un succes

Timp de 14 zile, în luna iulie, „Adevărul de Seară“ a prezentat povestea lui Alin Popa, lansând un apel la umanitate către ieşeni care să-l ajute pe tânăr să strângă banii necesari intervenţiei chirurgicale de la Chişinău. Oamenii cu suflet au donat 1.250 de euro, sumă cu care Alin a început o nouă viaţă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite