Iaşi: Spectacol de cai putere cu maşini cosmetizate (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 60 de şoferi şi-au expus „tunatele“ în parcarea ERA Shopping Park

Prima ediţie a „Tuning Days” a adunat la Iaşi pe pasionaţii de maşini din Moldova şi nu numai. Chiar dacă dimineaţă a plouat, sute de ieşeni au umplut parcarea complexului Era Shopping Park, pentru a vedea la lucru maşini venite chiar din Bucureşti sau Maramureş.

Concurenţii şi-au făcut încălzirea încă de dimineaţă

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/drift 1.flv iurl=/editor_files/Image/drift 1_0001.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

„Ne-am dorit să promovăm cursele într-un cadru organizat pentru a oferi şoferilor împătimiţi posibilitate să îşi demonstreze abilităţile de piloţi. Concurenţii care vor ocupa primele trei locuri la fiecare probă vor fi răsplătiţi cu premii în dotări auto”, a declarat Octavian Bostan, membru al HP Racing Team din Iaşi, echipă care a investit aproape 10.000 de euro pentru organizarea evenimentului.

La startul probelor de sâmbătă s-au înscris peste 60 de concurenţi, care au achitat câte 30 de lei pentru a participa în întrecerile de accelerare şi îndemânare.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/indemanare.flv iurl=/editor_files/Image/indemanare 1_0001.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Campioana europeană, adusă la Iaşi

„Am mai fost la astfel de evenimente, dar numai din postura de spectator. Anul acesta am zis să văd şi eu cum este să concurezi”, a spus Mircea N., student. Alţi competitori au o experienţă mai mare în domeniul curselor, dovadă sumele de bani investite în prepararea maşinilor.

„În echipa noastră avem atât maşini nemodificate care au totul luat din stoc, cât şi maşini în care s-au băgat bani pentru schimbarea arcurilor, uleiului de motor, sau a sistemului de frânare. Spre exemplu, pentru concursul acesta, am investit 1.300 de lei pentru pregătirea unei singure maşini”, a explicat Ionuţ Socol, preşedintele Furious Racing Team Iaşi.

Printre invitaţii de onoare la „Tuning Days” se numără şi nume grele din domeniul preparării maşinilor, precum 4 Tuning şi GTT Racing. Aceştia din urmă s-au prezentat la eveniment cu o maşină Nissan Silvia S14, care a câştigat Campionatul European la Drifting.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/silvia 2.flv iurl=/editor_files/Image/silvia 2_0001.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

„Cea mai puternică maşină pe care o avem cu noi este un Nissan 350 Z, cumpărată cu 45.000 de euro. După ce am făcut îmbunătăţiri de 32.000 de euro, puterea maşinii a urcat la 750 de cai”, a spus Gabi Onofrei, preşedintele GTT Racing din Braşov.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/350 z.flv iurl=/editor_files/Image/z 350_0001.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

În absenţa unor norme de securitate pentru spectatori la proba de accelerare pe distanţa de 201 metri, organizatorii s-au descurcat cum au putut.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/indiferenta.flv iurl=/editor_files/Image/indiferenta_0001.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Unii participanţi la eveniment nu au ţinut să se remarce neapărat prin aspectul automobilelor. Un pasionat de maşini a demonstrat publicului că puterea maşinii sale poate fi arătată în mai multe feluri.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/flacari.flv iurl=/editor_files/Image/flacari din tzeava_0001.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite