Spărgătorii de conturi din Paşcani au fost puşi în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre suspecţi, Iulian Filip, zis Romario, ridicat pentru audieri de poliţişti. FOTO: infopresspascani.ro
Unul dintre suspecţi, Iulian Filip, zis Romario, ridicat pentru audieri de poliţişti. FOTO: infopresspascani.ro

Tinerii cercetaţi pentru că au transferat ilegal peste 500.000 de euro din conturile unor persoane din Italia, Germania şi Anglia în conturile lor au fost puţi în libertate.

Tribunalul Iaşi a decis, pe 19 mai, să-i pună în libertate pe cei nouă tineri suspectaţi că şi-au „sporit" veniturile din clonări de carduri şi infracţiuni informatice. Instanţa a respins prelungirea măsurii de arest preventiv formulată de procurorii DIICOT în cazul lui George Ariel Boltoc, Dumitru şi Bogdan Paiu, Tiberiu Gavril Ciobanu, Ionel Marian Minciună, Alina Gabriela Duca, Iulian Filip, Ovidiu Iulian Frumuşanu, Alexandru Ion Iacob. În schimb, cei nouă tineri nu au voie să părăsească ţara.Procurorii pot face recurs.

Furau bani de pe carduri şi îi jucau la pariuri VIDEO

UPDATE Nouă persoane reţinute după descinderile de marţi din Moldova VIDEO

Anchetatorii susţin că, în 2010-2012 gruparea, formată în special din tineri din Paşcani, a acţionat în special în Italia şi au fraudat peste 500 de conturi bancare. Astfel, au reuşit să-şi „sporească" veniturile cu 500.000 de euro. Banii erau extraşi de al ATM-uri din Italia cu ajutorul unor intermediari şi apoi trimişi în România, pe numele altor persoane.  De asemenea, pentru a scoate banii unii membri ai reţelei s-ar fi folosit de acte false. Anchetatorii au precizat că reţeaua era coordonată de Bogdan Ionel Paiu (36 de ani) şi Iulian Filip (30 de ani). Oamenii legii au descins, pe 24 aprilie, în 21 de locuinţe ale suspecţilor şi au adus 20 de persoane la audieri. Nouă dintre acestea ua fost arestate de Tribunalul Iaşi, pe 25 aprilie.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite