Spărgători de carduri condamnaţi la câte trei ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistraţii Tribunalului Iaşi i-au condamnat astăzi pe cei trei tineri
Magistraţii Tribunalului Iaşi i-au condamnat astăzi pe cei trei tineri

Magistraţii Tribunalului Iaşi l-au condamnat astăzi pe Remus Temistocle Chirilă (31 de ani) la trei ani de închisoare cu executare. În schimb, Daniel Suru (23 de ani) şi Petrică Sârbu (23 de ani) au primit câte trei ani de închisoare cu suspendare.

La începutul anului cei trei tineri ar fi reuşit să scoată dintr-un bancomat din zona Gării 4.600 de lei cu ajutorul unui dispozitiv special de citire a cardurilor. Potrivit rechizitoriului, Remus Temistocle Chirilă ar fi pus bazele reţelei de fraude prin carduri bancare la sfârşitul anului 2008, când  i-ar fi cooptat pe Daniel Suru  şi Petrică Sârbu. Prima lovitură a fost dată la un bancomat amplasat la sediul Finanţelor Publice din Vaslui.

Tinerii instalau "cititoare de carduri", iar după ce copiau datele le trimiteau în Anglia pentru inscripţionarea cardurilor. Ulterior Chirilă şi amicii săi ar fi amplasat gurile de bancomat la alte aparate din Bacău, Roman, Piatra Neamţ şi Iaşi.

Însă în luna februarie, a acestui an, tinerii au fost prinşi în flagrant de poliţiştii ieşeni în timp ce încercau să scoată bani de la un bancomat din zona Gării. În urma percheziţiei procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au găsit la locuinţa lui Suru 32 de carduri ce urmau să fie inscripţionate. 

Procurorii au stabilit că prejudiciul creat de cei trei este de 47.000 de lei. Astfel, aceştia au fost acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, falsificare, punere în circulaţie a instrumentelor de plată falsificate şi efectuarea de operaţiuni neautorizate cu instrumente de plată electronice. După aproape jumătate de ani magistraţii Tribunalului Iaşi au decis condamnarea lui Chirilă şi a prietenilor săi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite