Iaşi: Soţii Forna şi-au primit terenul câştigat la CEDO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia care a reuşit în urmă cu trei ani să-l trimită după gratii pe fostul prefect, Radu Prisăcaru, a fost oficial pusă în posesie cu terenul de 16 hectare din comuna Miroslava.

Soţii Dorin şi Norina Forna au obţinut la Curtea Europeană a Drepturilor Omului o decizie definitivă şi irevocabilă prin care obligă statul român să-i pună în posesie cu terenul de 16 hectare în Miroslava.

Somaţi de CEDO să pună în executare decizia, membrii comisiei judeţene de fond funciar au validat astăzi în unanimitate procesul verbal de delimitare a terenului, care se suprapune pe o porţiune de 5 hectare cu un alt amplasament retrocedat moştenitorului, Ştefan Sculy Logotheti.

Se pare că Agenţia Domeniilor Statului a propus două amplasamente oarecum identice în Miroslava, motiv pentru care Prefectura are proces în instanţă.

„Această suprapunere nu există deoarece ADS nu a respectat procedurile legale iar procesul verbal de delimitare pentru Sculy nu este valid. Nu trebuie să stăm pe gânduri şi să votăm pentru că putem risca amendă de la CEDO şi contravenţie pe legile fondului funciar", a spus Mihai Elvădeanu, consilier al Prefecturii.

Zece ani de revendicări

Norina Forna este mulţumită că în sfârşit s-a făcut dreptate, în condiţiile în care a încercat să-şi recupereze terenului care a aparţinut străbunicului său încă din anul 2000.

„Astăzi, s-a făcut dreptate. Chiar dacă acel teren este în litigiu, nu mă interesează atât timp cât am decizia CEDO şi adresa Ministerului de Externe prin care obligă statul român să fiu pusă în posesie", a spus Norina Forna, decanul Facultăţii de Stomatologie.

Citeşte şi:

Soţii Forna execută statul prin CEDO

Iaşi: Soţii Forna au învins statul la CEDO

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite