Iaşi: Şomerii, cu un pas înaintea angajatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele de recrutare le recomandă celor care îşi caută un job să-şi depună CV-urile şi pe paginile de internet specializate. 

Cătălin Costea (26 de ani) a devenit şomer în urmă cu două luni, când compania la care lucra şi-a restrâns activitatea. „Am dat anunţ într-un ziar pentru două zile şi am fost chemat la mai multe interviuri, însă nu am acceptat niciuna dintre propuneri pentru că mi s-a oferit un salariu foarte mic“, spune Cătălin.

Tânărul caută un post în domeniul electrotehnicii şi lucrează în acest domeniu de când a împlinit 18 ani. „Îmi este destul de greu, dar am noroc că mă mai ajută părinţii“, adaugă şomerul.

Ce trebuie să conţină
un anunţ de promovare

Specialiştii din cadrul firmelor de recrutare spun că astfel de demersuri au mari şanse de succes cu condiţia ca anunţurile pe care candidaţii le publică să fie întocmite cu atenţie. „Nu trebuie să lipsească precizarea studiilor, anii de experienţă şi nici datele de contact“, este de părere Ecaterina Cocora, directorul unei agenţii de recrutare din Iaşi. O altă metodă recomandată constă în abordarea directă a companiilor, din uşă în uşă.

„Soluţia poate da roade în cazul celor care îşi caută de lucru la companii specializate în anumite domenii cum este de exemplu arhitectura, unde volumul de muncă este mare şi angajatorii nu au timp să consulte oferta din ziare sau de pe internet“, adaugă reprezentanta agenţiei. Un alt aliat al şomerilor poate fi internetul, căci depunea CV-urilor pe site-urile cu job-uri poate mări şansele de angajare.

Anunţuri comice

„Doriţi o bonă credincioasă? Sunaţi la numărul...! sau „Caut loc de muncă  la o firmă de pază, sunt din Iaşi, nealcoolic“ şi „Caut loc de muncă în construcţii, sunt meseriaş, nealcoolic“ sunt câteva exemple de anunţuri realizate cu stângăcie de ieşeni care vor să se angajeze.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite