Soluţie halucinantă pentru traficul din jurul Palasului. Află ce pun la cale edilii ieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşenii încearcă să traverseze strada prin mijlocul şantierului
Ieşenii încearcă să traverseze strada prin mijlocul şantierului

Oficialii ieşeni caută soluţii de descongestioare a traficului din centrul oraşului, după ce au inclus într-un proiect cu fonduri europene ca întregul Bulevard Ştefan cel Mare să fie transformat într-o zonă pietonală.

Sunt vizate sensuri unice pe străzile Palat şi Sfântul Lazăr, deşi tramvaiele vor continua să circule pe ambele sensuri.

Practic, după finalizarea lucrărilor pe străzile Anastasie Panu, Palat şi Sfântul Lazăr vor fi stabilite şi noi reguli de circulaţie. Astfel, se intenţioenază introducerea de sens unic de coborâre pe direcţia Palat- Podu Roş şi sens unic de urcare pe Sfântul Lazăr. Totodată, va fi amplasat un sens giratoriu în Podu Roş, în faţă la BCR.

„Vom discuta despre implementare sensurilor unice după ce vom termina lucrările pe A.Panu, Palat şi Sfântul Lazăr. Analizăm toate intersecţiile ce vin de jur împrejurul Palatului Culturii. Vrem să facem sens unic de coborâre pe strada Palat şi de urcare pe Sf. Lazăr. Pe strada Palat, tramvaiele vor circula în sensurile fireşti“, a explicat viceprimarul Mihai Chirica.

Revoluţie în trafic la Iaşi! Trei soluţii pentru una dintre cele mai aglomerate intersecţii din oraş

Practic, sensul unic va fi doar pentru autoturisme şi nu se va aplica şi pentru tramvaie. Specialiştii ieşeni susţin că această intenţie poate deveni realitate doar dacă şinele de tramvai vor fi separate prin bare de protecţie de celelalte benzi de mers. "Pot fi de acord cu aceste sensuri unice doar dacă sunt separate foarte bine tramvaiele de maşini pe strada Palat. Ideal ar fi fost să fie şi linia de tramvai de urcare pe Sf. Lazăr", a spus Vasile Boboc, profesor doctor inginer la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, şef al catedrei de Căi de Comunicaţii şi Fundaţii.

Atenţie şoferi! Garduri apărute peste noapte pe una din cele mai circulate străzi din Iaşi FOTO

Totodată, din iulie vor începe lucrările şi în faţa Prefecturii."Pe A. Panu urmează să desfiinţăm pavimentul din granit din faţa Prefecturii din mai multe  motive. Creează un permanent disconfort în ceea ce priveşte circulaţia, eşti obligat să frânezi. Avem probleme şi pe perioada deszăpezirii. Se alunecă foarte uşor. În zonă trebuie să creăm o circulaţie fluentă, mai ales că vrem să introducem sens unic pe strada Palat. Lucrările vor începe în luna iulie, o lună de concediu, când circulaţia este mai redusă", a spus viceprimarul. Piatra cubică va fi montată în cimitire.

Centrul Iaşiului, interzis maşinilor. Piaţetă pietonală din granit în locul celui mai circulat bulevard

Lucrările sunt incluse în proiectul european care vizează modernizarea Zonei cultural-istorice a Iaşiului în care sunt prinse asflatări pe 16 străzi din zona centrală a oraşului, refacerea a 3,7 kilometri de şină de tramvai, amenajarea pistelor de biciclişti pe A.Panu, Strada Palat şi Aleea Mihail Sadoveanu. Valoarea întregului proiect este de 91 de milioane de lei.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite