Solidaritate cu interlopii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirela Cimpoi
Mirela Cimpoi

Legăturile neortodoxe dintre cei plătiţi din banii românilor care trudesc să aibă un trai liniştit şi cei care calcă legea în picioare şi ajung stăpânii din umbră ai oraşelor au produs un mic ţsunami la Piatra Neamţ.

Mult prea târziu, ce-i drept, şi numai după ce răfuielile dintre interlopi s-au lăsat cu vărsare de sânge. La două zile de la asasinatul din cafenea, mai-marele poliţiştilor din judeţ a ieşit să-i ia apărarea cămătarului care a făcut legea în oraşul de la poalele Pietricicăi. În loc să-şi prezinte demisia, comisarul-şef Aurelian Şoric i-a convocat pe ziarişti să-i plângă de milă fostului său vecin de vilă.

„Ce înseamnă interlop? Era interlop pentru că dădea bani la oameni?! Câţi nu dau bani?!" sunt cuvintele repetate obsesiv de şeful Poliţiei. Ca să nu faceţi şi mai tare de râs uniforma purtată cu onoare de mulţi dintre colegi, era suficient, domnule Şoric, să vă retrageţi cât de cât cu fruntea sus. Să ştiţi că se poartă astfel de gesturi! La mii de kilometri depărtare, în Japonia, ministrul Justiţiei a renunţat la funcţie acum două zile din cauza unei glume făcute într-un cadru privat.
Le-a spus unor apropiaţi că funcţia lui nu necesită bătaie de cap şi le-a dezvăluit cele două sintagme după care se ghidează: „Nu comentez în privinţa cazurilor individuale" şi „Acţionez în concordanţă cu legea şi dovezile".

Nu a fost dureros şi nici nu s-a lăsat cu reglări de conturi în stil mafiot. La Piatra Neamţ, şeful Poliţiei şi-a văzut liniştit de treabă până ieri, când şeful său de la Interne a dat în sfârşit vestea aşteptată de oamenii cu bun simţ: „Comisarul-şef Aurelian Şoric a cerut eliberarea din funcţie în urma anchetei, solicitare care a fost acceptată". Plătitorii de taxe din Piatra Neamţ pot spera că, de-acum, Poliţia chiar veghează pentru ei.

Demisia de onoare s-a dovedit un gest imposibil
pentru apărătorul legii care a sărit în apărarea cămătarilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite