Şoferul ucigaş dat de gol de o pungă de seminţe va sta trei ani după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Mihai Rădoaea (29 de ani) a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă. Ieşeanul a acidentat mortal o elevă şi a susţinut că aceasta traversa neregulamentar. Seminţele pe care le avea victima asupra ei au fost găsite pe trotuar, ceea ce i-a dus pe anchetatori la concluzia că accidentul nu a avut loc pe şosea.

Curtea de Apel Iaşi a decis, pe 18 aprilie 2012, să respingă recursul în cazul lui Mihai Rădoaea şi să menţină sentinţa Judecătoriei Iaşi. Astfel, tânărul va executa trei ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă. De asemenea, asiguratorul va trebui să plătească şi 470.000 de lei daune morale şi matereale rudelor victimei.

Mihai Rădoaea a fost acuzat că, în ianuarie 2009, a accidentat mortal o tânără care mergea pe trotuar, în localitatea Leţcani.

Potrivit rechizitoriului, tânărul circula cu un Renault dinspre Iaşi spre Târgu Frumos. După o curbă spre stânga, Mihai Rădoaea ar fi pierdut controlul volanului şi a intrat pe trotuar unde a lovit o tânără de 19 ani. Victima a fost proiectată într-o ţeavă de gaz şi a decedat pe loc. Apoi maşina tânărului a urcat pe o grămadă de nisip din faţa unei case şi a rămas suspendată pe gard.

Verdict în explozia blocului din Iaşi: locatarul de la 1 şi-a aruncat vecinii în aer supărat că n-a reuşit să vândă un televizor UPDATE

În faţa anchetatorilor, Mihai Rădoaea a susţinut că a lovit-o pe tânără pe şosea pentru că aceasta circula neregulamentar.Anchetatorii au demontat varianta şoferului cu ajutorul unei pungi de seminţe pe care victima o avea asupra ei. Seminţele au fost găsite pe o rază de opt metri pătraţi în jurul locului în care a fost găsită tânăra.

Potrivit procurorilor, dacă impactul ar fi avut loc pe drumul european o parte dintre seminţe ar fi trebuit să fie pe şosea.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite