Şoferi amendaţi din sfert în sfert de oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vitezomanii nu au scăpat de aparatele radar în ultimele trei zile
Vitezomanii nu au scăpat de aparatele radar în ultimele trei zile

Poliţiştii ieşeni au făcut în trei zile sute de victime printre participanţii la trafic care au încălcat regulile de circulaţie. Conducătorii auto au căzut pe capete fie pentru că circulau cu viteze excesiv de mari, fie pentru că se urcaseră băuţi la volan.  

Poliţiştii de la Rutiera ieşeană au pornit o adevărată vânătoare de şoferi indisciplinaţi, pe cele mai circulate drumuri din judeţ. De vineri şi până duminică, aproape 400 de conducători auto au fost traşi pe dreapta şi sancţionaţi, adică câte un autoturism oprit la fiecare sfert de oră.


Şoferii fie uitaseră piciorul pe pedala de acceleraţie, fie băuseră sau nu aveau permis auto. „La acţiuni au participat echipaje din cadrul Servciului Rutier Iaşi, Paşcani, Târgu Frumos şi Hârlău, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere produse din cauza vitezei excesive, a depăşirilor neregulamentare şi a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice“, a declarat Virginia Pralea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi. 


Mai iute decât glonţul


Doi ieşeni au reuşit chiar să stabilească recordul de viteză depăşită în localitate pe acest an. Mihai T. (36 de ani) conducea o autoutilitară pe DE583, în momentul în care a traversat localitatea Leţcani cu 112 km/h, deşi limita legală de viteză era de 60 de km/h. Cu acul de la indicatorul de viteză blocat la 111 km/h a circulat de această dată prin localitatea Valea Lupului şi ieşeanul Mircea V. (39 de ani). Ambii şoferi au fost traşi pe dreapta şi au rămas fără permisele de conducere.


Nici conducătorii auto ameţiţi de băutură nu au scăpat de filtrele poliţiştilor. Ieşeanul Cristian G. (41 de ani) a rămas fără permis după ce a fost prins pe strada Silvestru conducându-şi maşina deşi băuse. În urma testării cu aparatul Drager, oamenii legii au văzut că acesta avea o alcoolemie de 0,75 la mie alcool pur în aerul expirat.


Unii sunt supăraţi că au fost prinşi cu băutura în cap. Un tânăr de 23 de ani din Iaşi a rămas fără permis şi s-a ales cu dosar penal după ce s-a urcat la volan deşi consumase băuturi alcoolice. Ionuţ V. (23 de ani) a fost oprit pe strada Cetăţuia. Tânărul mirosea a alcool şi a refuzat să fie testat cu aparatul, sau să i se recolteze probe biologice. În urma acţiunilor, oamenii legii au aplicat sancţiuni de aproape 70.000 de lei şi au reţinut 27 de permise auto.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite